Ostali sportovi

Pride GP: Mirko u finalu!

Damir Sirković • subota, 01.07.2006.

Danas se u Saitama Areni održao Pride Grand Prix. Drugo kolo ovog natjecanja donijelo je vrlo kvalitetne borbe, a samo jedna je završila odlukom sudaca. Gledatelji u Hrvatskoj su imali rijetku priliku pogledati sve borbe koje su vodile u finale GP-a koje će se održati u rujnu.

Mirko Filipović je pobjedio u svojoj borbi protiv Hidehika Yoshide, iako je ta borba na trenutke izgledala vrlo čudno. Mirko je Yoshidu uništio svojim ubojitim low-kickovima, znajući da Japanac ima velikih problema s koljenima. Također je na visini bila i njegova boksačka tehnika, ali zabrinjava činjenica da naš borac opet ima problema s kondicijom. Jedan klinč na početku borbe kao da je iz njega izvukao većinu snage. Filipović mora opet nešto drastično promijeniti u svojim pripremama jer svi borci koji se nađu u finalu moraju računati na dva, a ne jedan meč. Ovako to ne izgleda obećavajuće.

Mirkov sparing partner Fabricio Werdum, izgubio je protiv puno iskusnijeg Antonia Rodriga Nogueire. Werdum je odradio taktički savršen meč, ali prva runda koja je zasluženo otišla na stranu Minotaura, odnijela je prevagu. Werdum je ostavio izvanredan dojam protiv Pride-ovog bivšeg šampiona, i u budućnosti se od njega mogu očekivati samo sjajne predstave. Josh Barnett je veoma brzo izbacio iz stroja novu nadu teške kategorije, Marka Hunta. Wanderlei Silva je kako se i očekivalo pobijedio Fujitu, nanijevši mu prvi poraz nokautom u karijeri.

Od prestižnih borbi treba izdvojiti pobjedu Antonia Rogeria Nogueire nad Alistarom Overeemom. Minotaurov brat blizanac je trpio teške low-kockove gotovo dvije runde, a onda je brzom serijom ručnih udaraca natjerao protivnikov kut da prekine borbu. Vitor Belfort se izgleda konačno vratio u „život“, nokautirao je protivnika za 36 sekundi, i posjetio da je prije imao najbrže ruke u MMA.

Prestižne borbe:

Pawel Nastula pob. Edson Drago (poluga na ruci, 1.R)

Yoshihiro Nakao pob. Lee Eun Su (TKO, prekid doktora zbog ozljede oka, 1.R)

Vitor Belfort pob. Yoshiki Takahashi (KO, 1.R 36 sek.!!)

Antonio Rogerio Nogueira pob. Alistair Overeem (TKO 2.R, bačen ručnik)

Kazuhiro Nakamura pob. Evangelista Santos (poluga na ruci 1.R)

Turnirske borbe:

Antonio Rodrigo Nogueira pob. Fabricio Werdum (3:0, jednoglasna odluka sudaca)

Wanderlei Silva pob. Kazuyuki Fujita (KO, 1.R)

Josh Barnett pob. Mark Hunt (kimura, 1.R)

Mirko Filipović pob. Hidehiko Yoshida (TKO, Yoshida se nije podigao i nastavio borbu)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!