Ostali sportovi

Hrvatska neporažena u Europskoj ligi

Bruno Blumenschein • petak, 28.07.2006.

Hrvatska odbojkaška reprezentacija je nastavila niz pobjeda u sklopu Europske lige, a za četvrti uspjeh su nadigrali reprezentaciju Turske s 3:1 u španjolskom Valladolidu...

Odličnu formu i kvalitetu, hrvatska je odbojkaška reprezentacija nastavila prikazivati i na drugom turniru Europske lige koji se od petka do nedjelje održava u španjolskom Valladolidu. Današnji protivnik je bila reprezentacija Turske, a izabranici Rade Malevića su došli do važne pobjede 3:1 (26:28, 25:23, 26:24, 25:18) čime smo nastavili niz pobjeda s prvog turnira u Grčkoj.

Već nakon prvog turnira u Grčkoj, europska odbojkaška javnost je Hrvatsku proglasila najugodnijim iznenađenjem sezone, a kako to nije bio kratkotrajan bljesak potvrdila je i današnja pobjeda. Iako nije bilo lagano, Hrvatska je uspjela slaviti nakon skoro dva sata igre i dodatno se približila plasmanu na Final Four koji će se održati u turskom Izmiru 19. i 20. kolovoza.

Prvi set je ponudio najviše neizvjesnosti, a Hrvatska je vrlo lako mogla pobijediti i bez izgubljenog seta. Vrlo brzo su naši odbojkaši preokrenuli početni zaostatak od 0-3 i na tehnički time-out otišli sa vodstvom 16:14. Međutim, tada smo stali i Turska preokreće na velikih 21:24. Kada se činilo već da je prvi set otišao u nepovrat Hrvatska se vraća do 24:24, spašava još dvije set lopte, ali ipak gubi set sa 28:26.

Sličan scenarij se umalo dogodio i u drugom setu kada vodimo 16:12 i nakon povratka na teren opuštanje dovodi Turke do 19:19. Nisu Omrčen i suigrači dozvolili novi preokret te završavaju set sa 25:23. Nastavak je donio istu priču jer Hrvatska ponovno odlazi na tehnički odmor s prednošću (16:11), ali se prednost istopila do 22:21. Nismo tada iskoristili niti dvije set lopte kod 24:22, ali uspjevamo povesti s 2-1 u setovima.

U četvrtom setu Turska je u potpunosti pala i Hrvatska nešto laganije dolazi do konačnih 25:18 i potpisuje svoju četvrtu pobjedu. Sutrašnji protivnik je Estonija koju smo pobijedili u tri posljednja međusobna susreta, a u nedjelju igramo protiv domaćina Španjolske. Završetak turnira u Španjolskoj će označiti i pripreme za treći turnir kojem je domaćin Zagreb (4.-6. kolovoza), a na kojem bi Hrvatska mogla potvrditi plasman među najbolje četiri momčadi Europske lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!