Nogomet

Vieri ponovno u Atalanti

Maja Giljanović • srijeda, 30.08.2006.

Deset godina je trebalo Christianu Vieriju da zatvori krug i vrati se u Bergamo. Atalanta je, naime, potvrdila da je s 33-godišnjom pticom selicom europskog nogometa potpisala jednogodišnji ugovor. Plaća je mimimalac: 1500 eura mjesečno plus bonusi za golove te posebna nadoplata u slučaju opstanka u elitnom razredu...

Lanjski prvaci Serie B tako su nakon Prata, Torina, Pise, Ravenne, Venezie, Juventusa (u kojeg je kao renomirano nogometno ime pristigao upravo iz Atalante), Atletica, Lazija, Intera, Milana te Monaca nova (stara) destinacija bivšeg reprezentativnog napadača koji zbog ozljede koljena nije bio u kadru svjetskih prvaka u Njemačkoj.

Reprezentativni dres je, pak, posebna priča. Naime, prvi put u povijesti SP mogao se dogoditi bratski dvoboj na državnoj razini. Christian kao talijanski te brat Max kao australski reprezentativac. I sve je išlo kao podmazano: Italija i Australija su se doista i sudarile u osmini finala, ali nijedan nije bio u planovima izbornika Lippija i Hiddinka.

Vieri je, inače, po odlasku iz Kneževine prije mjesec dana potpisao ugovor sa Sampdorijom, ali je isti nakon tek dva tjedna naprasno poništen zbog njegove navodne depresije i, opet, navodnog napuštanja nogometa.

Izazovi Serie A ipak su prevagnuli i nakon neuspješnog pokušaja povratka u Juventus, povratak je, eto, u Atalantu koja se najozbiljnije priprema za borbu za opstanak što je čini, kako sam Bobo kaže: "Idealnim okružjem mojoj motiviranosti i ambicijama".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!