Vodeni sportovi

Održano otvoreno prvenstvo Hrvatske u wakeboardingu

Sportnet • ponedjeljak, 18.09.2006.

Klub za skijanje na vodi "Crikvenica" i Wakeboard klub "Krk" bili su u subotu 16. rujna domaćini finalu otvorenog prvenstva Hrvatske i Slovenije u wakeboardingu iza glisera...

Nakon odgođenog finala zbog loših vremenskih uvjeta šest finalista iz Hrvatske i Slovenije nastojali su dojmiti suce svojim trikovima i akrobacijama, a ujedno ponoviti dobre plasmane za što bolju poziciju u ukupnom poretku. U jutarnjim satima po idealnim uvjetima i mirnom moru naše ridere vukao je gliser Air Nautique preko čijeg su vala izvodili razne trikove, a ujedno privukli mnoge tamošnje prolaznike i publiku koji su prepoznali atraktivnost ovog mladog ekstremnog sporta - vodene varijante snowboarda. Stručan tim sudaca ocjenjivao je izvedbu, intenzitet i komoziciju izvedenih trikova.

Finale se vozilo samo u jednoj kategoriji, a najbolji među najboljima bio je Slovenac Robert Pokovec koji je i ukupni pobjednik prvenstva, a svojom je izvedbom velike palete trikova oduzeo dah mnogim prisutnima. Odmah za njim slavio je Jurica Morić iz Rijeke koji je ujedno osvojio i naslov prvaka Hrvatske, a u tijesnoj borbi za treće mjesto suci su presudili u korist najmlađeg takmičara, Lovre Klepca iz Punta. Treba napomenuti da su sva tri postolja osvojili članovi Wakeboard kluba "Krk". Četvrto mjesto pripalo je Mihovilu Brebriću iz Zagreba (Wbk "Paragon"), peti je Saša Kovačić (Wbk "Krk"), a šesta, jedina djevojka finalistica - Silvia Trošelj iz Rijeke, također članica Wbk "Krk" i B4sport akademije.

Ovim finalom završena su sva boat i cable wakeboard takmičenja za ovu sezonu, a nagrade je omogućio generalni pokrovitelj natjecanja - poduzeće Kirica d.o.o. iz Crikvenice u suradnji sa turističkom zajednicom Grada Crikvenice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!