Rukomet

Zagreb pobjednik Kupa Hrvatske

Željko Kubatka • petak, 19.05.2006.

Rukometaši Zagreba pobjednici su Kupa Hrvatske. U finalnom dvoboju u Osijeku bez ikakvih problema svladali su Agram Medveščak 32:26 i pokazali kako su nedodirljivi u hrvatskim okvirima...

Osijek, Završnica Kupa Hrvatske za rukometaše - finale
RK ZAGREB - RK AGRAM MEDVEŠČAK 32:26 (17:11)

Dvorana JUG, gledatelja: 500
Suci: Matija Gubica (Petrijevci) - Boris Milošević (Osijek)
Nadzornik: Boris Zubanović (Zagreb)

ZAGREB:Lapajne, Blažičko (15 obrana), Toskić 3, Šikanjić, Pongračić 2, Goluža 4(4), Lelić 1, Špoljarić 2, Džono, Anušić 3, Kapisoda 1, Horvat 3, Lisičić 8, Terzić 5(2).
Trener: Silvio Ivandija

AGRAM MEDVEŠČAK: Jerković (11 obrana), Kelentrić (8 obrana), Sulić 5, Bičanić 3, Buntić 1, Rajič, Knežević, Obad 1, Čupić 6(2), Vukić 7, Ostarčević 1, Grgić 2, Bešlić, Huljina.
Trener: Ivica Obrvan.

Sedmerci: Zagreb 6/6, Medveščak 2/2.
Isključenja: Zagreb bez isključenja, Medveščak 6 minuta
Igrač utakmice: Blažo Lisičić

Slika 1 od 2.
Foto: Željko Kubatka

Zbog neubičajnog termina uvjetovanog od HTV-a osječka dvorana Jug bila je poluprazna. Šteta, jer se i pored direktnog TV prijenosa imalo što vidjeti. Zagreb je impresionirao svojom igrom, naročito u obrani. Obrana Zagreba je dobila utakmicu, napadači Medveščaka izgledali su nemoćno pored nje i nikako je nisu mogli probiti i kada jesu tu je bio danas izuzetno dobar na golu Nikola Blažičko. Lisičić, Terzić, Špoljarić, Toskić, Horvat, Anušić i ostali rukometaši Zagreba su europska klasa i sigurno je da će uz prinove imati značajno mjesto u europskom rukometu. Niti na finalnoj utakmici na klupi Zagreba nije bio Lino Červar.

Već u prvom dijelu utakmica je riješena, a sve što su Agrameri uspjeli napraviti je približiti na dva razlike, 8:6. Poslije toga razlika za Zagreb je samo rasla. Zagreb je postizao golove sa svih pozicija, Horvat, Lisičić i Terzić su sa tri postignuta gola bili najbolji strijelci. Kod Medveščaka samo Ljubo Vukić je parirao golovima suparničke ekipe.

Slika 2 od 3.
Foto: Željko Kubatka

Drugi dio Zagreb je počeo u još višem ritmu te golovima Lisičića, Anušića i Toskića došao na nedostižnu razliku od 23:13, što je bila i najveća razlika na utakmici finala Kupa. Kod Medveščaka su najraspoloženiji bili Vukić, Čupić i Sulić u drugom dijelu. Iskusni Zagrebovi rukometaši priveli su mirno kraj utakmice i zasluženo slavlje je moglo početi.

Za najboljeg vratara proglašen je Nikola Blažičko a najbolji igrač je Blažo Lisičić. Pehar pobjedniku je predao Darko Ružić, predstavnik Sportskih novosti. Pored dobrog rukometa mogli smo gledati i odlično suđenje Matije Gubice i Borisa Miloševića. Za svaku je pohvalu organizacija Veteranskog rukometnog kluba Osijek i RK Našice koji su pružili medijima i gledateljima maksimalni rukometni ugođaj, još da samo nije bilo tako neubičajnog termina odigravanja finala Kupa našeg najtrofejnijeg sporta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!