Ostali sportovi

Na Vip openu 112 parova iz 32 zemlje

Sportnet • srijeda, 24.05.2006.

Vip open Zagrepčanima donosi jedno od najjačih natjecanja u povijesti Svjetske serije u odbojci na pijesku, najavili su predstavnici organizatora turnira na današnjoj konferenciji za novinare. Prijave za Vip open su završene i rekordnih 112 parova iz 32 zemlje borit će se od 31. svibnja do 4. lipnja na Jarunu za nagradni fond od 200.000 američkih dolara...

"U glavnom dijelu turnira nastupit će naši prvaci Toni Ivković i Pero Križanović, zatim još jedan jaki par koji je formiran ove sezone Krešimir Perić i Tomislav Steinocher, a pozivnicu su dobili Grga Trimčevski i Krševan Sorić. Drago mi je da im se pružila odlična prilika da odmjere snage s najboljim svjetskim pjeskašima i uvjeren sam da će je znati iskoristiti. Ipak, najviše zanimanja svjetske sportske javnosti privući će nastup američkih parova, koji posljednjih sezona zbog obaveza u domaćem prvenstvu dosta rijetko nastupaju na turnirima Svjetske serije", rekao je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

Slika 1 od 2.

U srijedu, 31. svibnja, igraju se kvalifikacije kroz koje će osam parova izboriti nastup u glavnom dijelu turnira. Tamo ih od četvrtka čeka dvadeset najbolje rangiranih svjetskih parova, uz dva para zemlje domaćina (Ivković - Križanović i Perić - Steinocher) te dva para koji su dobili pozivnice. Jednu je kao domaćin Klub odbojke na pijesku Zagreb dodijelio Trimčevskom i Soriću, a drugu je Svjetska odbojkaška federacija ustupila Amerikancima Holdrenu i Scottu. Ukoliko bude potrebno, u utorak, 30. svibnja, igrat će se i mečevi kvota po državama. Osim već spomenutih hrvatskih parova, nastup na Vip Openu prijavili su i Bobuš - Lončar, Roca - Sardelić, Kljajić - Pelko, Žaja - Polić, Palinkaš - Posavec te Mihajlov - Vabec. Subota je previđena za polufinalne susrete, a u nedjelju ćemo nakon finala doznati tko će s Jaruna otići bogatiji za 32.000 dolara, koliko iznosi nagrada za prvo mjesto.

"Inspirirani pohvalama igrača i čelnika Svjetske odbojkaške federacije za lanjski turnir, ove smo sezone uložili dodatne napore kako bi Vip open 2006 opravdao očekivanja svih natjecatelja, ali i posjetitelja. Izniman rast i razvoj odbojke na pijesku u Hrvatskoj, te sve veći interes mladih potiče nas da u svojoj potpori ovom dinamičnom sportu i ustrajemo", rekla je Andrea Blažičević, rukovoditeljica Marketing komunikacija Vipneta, generalnog sponzora turnira.

I ovo izdanje Vip opena igra se na dravskom pijesku s nalazišta pokraj Virovitice, koji je na prošlogodišnjim ispitivanjima dobio i odobrenje za korištenje na najjačim natjecanjima - Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu. Osim u atraktivnim mečevima, posjetitelji i novinari moći će uživati i u brojnim popratnim događanjima. Jedno od njih je i projekt Ecoflag kojim sportaši, posjetitelji i organizatori brojnih natjecanja diljem svijeta šalju poruku o važnosti brige za okoliš. Ecoflag je pokrenuo Svjetski sportski savez (Global Sports Alliance), a ima potporu i Programa za okoliš Ujedinjenih naroda. Organizatori su na konferenciji pozvali sve posjetitelje Jaruna da se 1. i 2. lipnja pridruže učenicima zagrebačkih osnovnih škola, najboljim svjetskim odbojkašima na pijesku te organizatorima Vip opena u čišćenju jarunske obale i podizanju Ecoflag zastave.

Svjetska serija 2006 startala je jučer u Šangaju kvalifikacijskim susretima, u kojima su nastupili i Grga Trimčevski i Krševan Sorić. Plasmanom u drugo kolo jakog kvalifikacijskog turnira, u kojem su poraženi od japanskog para Asahi - Watanabe, osvojili su novih 18 bodova u poretku Svjetske serije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!