Rukomet

Celje - Zagreb: Zagreb iz Celja s -3

Boris Bilas • nedjelja, 26.11.2000.

Pivovarna Laško Celje - Zagreb 29:26 (12:12)

Celje, Dvorana Golovec 3500 gledatelja
3.kolo A skupine Lige prvaka
Suci: Goulau - Macau (Portugal)

Pivovarna Laško Celje: Torlo, Stefanović 6, Vugrinec 6, Gajič 1, Kulinčenko 2 (1), Pajovič 2, Kokšarov 8(1), Bedeković 3, Tomšić 1, Pungartnik, Načinović, Perić Trener: Josip Šojat
Obrane: 10 (Perić 10)
Sedmerci: 3 (2)
Izgubljene lopte: 6
Isključenja: 10 minuta (Vugrinec i Pajovič po 4 minute, Bedeković 2)

RK Zagreb: Lavrov, Jelčić, Maglajlija 2, Špoljarić 1, Kljaić, 2, Zrnić, Ivandija, Udovičić 3, Tomljanović 3, Kelentrić, Džomba 3, Lazarov 11 (4) Trener: Lino Červar
Obrane: 11 (Lavrov 7, Kelentrić 4)
Sedmerci: 6 (4)
Izgubljene lopte: 12
Isključenja: 10 minuta (Špoljarić 4 minute, Džomba, Lazarov i Udovičić 2)

Rukometaši Zagreba doživjeli su prvi poraz u ovogodišnjoj Ligi prvaka i sada nakon 3. kola zauzimaju drugo mjesto u A skupini. Iako su Zagrebaši u Celje krenuli očekivajući poraz, nakon današnje utakmice i prikazane odlične igre igrači Zagreba kući se vraćaju uzdignutih glava. Nakon burnih šezdeset minuta u kojim smo gledali tvrdi, ali odličan rukomet Celje je slavilo sa 29- 26 (12-12). Odlično su Zagrebaši odradili sve zadatke kako u obrani tako i u napadu, a jedina loša strana njihove igre ponovno je bio preveliki broj izgubljenih lopti (12). S druge strane slovenski prvak je donekle i razočarao svojom igrom jer su prije susreta glasili za apsolutne favorite, a neki njihovi igrači su najavljivali da će Zagreb iz Golovca otići s -10.

Junak utakmice je svakako Kiro Lazarov koji je napokon pokazao zašto je doveden u redove hrvatskog prvaka. Lazarov je potpuno izludio obranu Celja na čelu s vratarom Perićem i na kraju je u celjsku mrežu "utrpao" čak 11 golova. s druge strane koban igrač za Zagrebaše bio je Kokšarov koji je postigao osam golova od kojih čak sedam u drugom poluvremenu.

Utakmica je u prepunoj dvorani Golovac počela vrlo nervozno s obje strane, ali su se domaćini bolje snašli i u 5. minuti su poveli 3-1. Zagreb se3 brzo oporavlja i serijom od 3-0 dolazi do vodstva od 4-3. Tada dolazi do prvog pravog pada u igri Zagreba koji dopušta Vugrinecu i Stefanoviču da serijom 5-0 dovedu Celjane do vodstva od 8-4 u 15. minuti. Zanimljivo je da su ta dva igrača zabili prvih osam domaćih golova. kada su Zagrepčani uspjeli zaustaviti ovaj dvojac igra Celjana se potpuno raspala i njihova prednost se vrlo brzo počela topiti. Kelentrić je obranio par udaraca, a Lazarov nemilosrdno probijao vratara Perića. Do kraja poluvremena Zagreb je čak uspio i povesti golom Đžombe, ali je Kokšarov sa zvukom sirene poravnao na 12-12.

U drugom djelu vidjeli smo uglavnom izjednačnu igru, prevagu je domaćinima donio sjajni Kokšarov za kojeg igrači Zagreba jednostavno nisu imali rješenja. Sredinom drugog djela Celjani su pobjegli na dva gola razlike i tu su prednost održavali do kraja utakmice. Ta prednost mogla je biti i veća da se na vratima Zagreba nije probudio Andrej Lavrov koji je s nekoliko obrana održao Zagreb u utakmici. Ipak pri kraju utakmice Pivovarna Laško golom Kokšarova odlazi na +4, ali tada ponovno Lazarov zabija golove koji smanjuju tu prednost Celjana. Na kraju su Zagrepčani mogli iz Celja otići i s minus dva, ali nisu dovoljno brzo odigrali posljednji napad. Tako će rukometaši Zagreba za prvo mjesto u skupini i izbjegavanje Barcelone u čertvrtfinalu morati pobjediti u sve tri preostale utakmice s time da u posljednjem kolu u Ledenoj dvorani moraju pobjediti Pivovarnu Laško s više od tri gola prednosti. Teško, ali ne i nemoguće pogotovo ako će igrati kao i večeras u Celju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!