Nogomet

Provincija potonula u Goričici

Sportnet • petak, 02.06.2006.

U krajnje zanimljivoj i (ne)kvalitetnoj utakmici momčad Metropole svladala je Provinciju s 10:6 i tako smanjila zaostatak u ukupnom omjeru na 2-3. Metropola je opravdala ulogu velikog favorita, no na terenu je bilo puno teže nego što se to predmnijevalo…

Revijalna utakmica Sportnetovih novinara iz Zagreba, odnosno ostatka Hrvatske, ovoga je puta završena pobjedom Zagrepčana. Prijelazni rok bio je buran s obje strane, a konačni epilog jasno odgovara na pitanje tko je bolje poslovao. Bez ''slovenske hobotnice'', Nikole Movrića, momčad Provincije jednostavno nije mogla zaustaviti napade razigrane Metropole. Oba sastava dobila su dva velika pojačanja u polju - Hrvoje Vuković i Igor Petrinović donijeli su dodatnu kvalitetu na zemlji i u zraku za zagrebačku momčad, dok su Branimir Korać i Marko Kljaić već u svom debiju pokazali da su velika pojačanja za Provinciju. No, to ipak nije bilo dovoljno, Metropola je bila jača, Metropola je bila bolja i kvalitetnija te je zasluženo slavila unatoč nesigurnom startu.

Slika 2 od 3.
Foto: Ante Kojundžić

Momčadi su u susret ušle poprilično napaljene nakon ''vrućih'' izjava uoči utakmice s obje strane. Dovoljno se samo podsjetiti riječi Marina Vukovića, ''Metropola je momčad koja je rođena da gubi i koja se na spomen Provincije trese u razvezanim tenisicama''. Istina, sam start utakmice dao je Vukoviću za pravo, na terenu koji nije maksimalno pogodovao tehnički potkovanijim igračima Metropole bolje su se snašli današnji domaćini te su u jednom od prvih napada došli do prednosti nakon solo-prodora i lijepe završnice Branimira Koraća. Taktičkih iznenađenja nije bilo - domaći su 'bunkerom' i udvajanjem Dodića, potom i H. Vukovića pokušali ugušiti napadački, totalni nogomet zagrebačke ekipe, da bi potom prijetili iz dobro organiziranih kontri na nesređenu, neuvjerljivu i nesigurnu obranu Zagreba.

Popularni Superman povećao je vodstvo gostiju, a nakon uzvrata Zagrebaša, Dragozetić, najuspješniji strijelac u povijesti natjecanja, postiže pogodak na dušu vratara Tomislava Pacaka koji je zorno pokazao kako se na crti snalazi kao riba na suhom. Ipak, upravo Pacak s dva lijepa gola vraća Metropolu u egal iz zaostatka od 4:2, no euforiju gostiju s dva brza pogotka stišavaju Provincijalci.

Slika 1 od 2.
Foto: Ante Kojundžić

Međutim, nakon toga Provincija se raspala, Jurišić i Dodić zaključali su gol Metropole, a Petrinović, Blumenschein i Jurišić bušili gol domaćih. Točku na 'i' stavio je Mrva nakon što je promiješao cijelu obranu prošlogodišnjih pobjednika. Metropoliti su u tim trenucima bili toliko samouvjereni da je Dodić zavikao ''nemoj im zabit, nemoj im zabit'', kako bi još malo mrcvarili domaće koji su već disali na 'škrge'.

U tom razdoblju igra Provincije svodila se na oštre startove koji su bili jedini način zaustavljanja prodora zagrebačkih ''romantičara''. Posebno treba izdvojiti pogibeljan start Marina Vukovića na Dodića, Deda je s leđa pokosio najveću zvijezdu Provincije za što je zaslužio i više od žutog kartona. Start kojeg se ne bi posramio ni Gennaro Gatusso

Slika 3 od 4.
Foto: Ante Kojundžić

Pred sam kraj utakmice ozlijedio se i prvi napadač domaćih, Dragozetić, tada je već bilo jasno da povratka - nema. Nažalost domaćeg navijača, Ante, bodovi su ovoga puta otišli put glavnog grada, apsolutno zasluženo.

No, igračima Provincije nema se što prigovoriti. Dali su sve od sebe, igrali su srčano kao što to uvijek čine, a prašnjavi dresovi najbolji su svjedok požrtvovane igre Provincijalaca. Do sada se u tri navrata takav borbeni nogomet pokazao dovoljnim za pobjedu, danas je jednostavno presudila kvaliteta. A za svećenicima i psiholozima sada moraju posegnuti Provincijalci, posebno Marin Vuković koji je teško primio poraz te se čak pokušao fizički obračunati s loptom koja mu ovoga puta nije bila naklonjena. Ipak, suigrači su ga primirili pa je izbjegnut ozbiljniji eksces.

Izjave poslije utakmice:

Branimir Korać (vratar, branič, veznjak, krilo Provincije): Bitno da je pao Dodićev koeficijent da će zabiti prvi gol na utakmici.

Tomislav Pacak (bek, veznjak Metropole): Moram priznati da su dečki iz provincije umrli muški, dali su i posljednji atom snage, no nekad je jednostavno razlika u talentu tolika da ni najveće srce ne može pomoći.

Igor Petrinović (centarfor Metropole): Metropola je bila toiko moćna da smo ih pustili da vode pola utakmice, i onda u minutu i pol zabili 3 gola i priveli susret kraju...A stvarno smo igrali lijepo i tehnički dotjerano...čuo sam da su skauti htjeli doći, ali nisu mogli naći teren..

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!