SP 2006.

FIFA uzima Zidaneu nagradu?

Tomislav Pacak • srijeda, 12.07.2006.

Predsjednik krovne svjetske nogometne federacije, Sepp Blatter, najavio je danas kako bi Zinedine Zidane mogao ostati bez nagrade za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva zbog nesportskog poteza u produžetku finalne utakmice između Francuske i Italije...

Zidane je očarao cijeli nogometni svijet svojim predstavama protiv Španjolske i Brazila te je, čisto nogometno gledajući, sasvim zasluženo dobio "Zlatnu loptu", priznanje najboljeg igraču Svjetskog prvenstva. Ipak, Zidane je veliku, ogromnu mrlju na svoj nastup u Njemačkoj, ali i cijelu karijeru, bacio potezom u produžetku finalne utakmice kada se glavom zaletio namjerno u prsa Marca Materazzija te se tako s crvenim kartonom oprostio od nogometa.

S obzirom da su novinari svoj glas za igrača turnira dali prije njegovog crvenog kartona, Blatter je priznao da je moguće da Zidaneu bude oduzeta nagrada.

Naime, Fifin disciplinski odbor će istražiti ovaj incident, treba još čuti Zidaneovu verziju događaja (što mu je točno Materazzi rekao), a predsjednik Fife najavio je mogući obrat, iako ne želi ništa prejudicirati: "Fifin izvršni odbor ima pravo i dužnost intervenirati kada vidi ponašanje koje je u suprotnosti sa sportskom etikom. Prije nego donesemo bilo kakvu odluku moramo pričekati rezultat istrage. Sveto je pravilo da ste nevini dok vam se ne dokaže suprotno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!