Vodeni sportovi

Draganja i Kožulj u polufinalu

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 31.07.2006.

Danas je u Budimpešti započelo Europsko prvenstvo u plivanju, a prvo jutro nije bilo pretjerano uspješno za hrvatske predstavnike. U polufinale su se plasirali jedino Gordan Kožulj i Duje Draganja, dok isto nije uspjelo Sanji Jovanović...

Kožulj se uspio plasirati u polufinale utrke na 100 metara leđno, iako ni on nije bio previše uvjerljiv. Najbolji hrvatski leđaš je s vremenom 55.70 ostvario 13. vrijeme kvalifikacija, jasno je da će u polufinalu morati ubrzati želi li u finale.

Drugi hrvatski predstavnik na 100 metara leđno, Ivan Tolić, ostvario je 32. vrijeme s vremenom 57.44. Najbrži je bio Grk Aristeidis Grigoriadis s vremenom 54.51, a 18 stotinki sporiji bio je Austrijanac Markus Rogan.

Draganja se uspio plasirati u polufinale utrke na 50 metara leptirovim stilom, a najbolji hrvatski plivač sigurno može bolje od devetog mjesta (vrijeme 23.40) koje je ostvario u kvalifikacijama. Vjerojatno se čuva za odlučujuće utrke... Najbrži je bio Ukrajinac Sergij Breus s 23.75. Ostala dva hrvatska predstavnika u toj disciplini, Mario Todorović (24.60, 20. mjesto) i Dominik Straga (24.84, 32.) nisu se uspjeli plasirati u polufinale.

Sanja Jovanović nije se uspjela plasirati u polufinale utrke na 200 metara leđno, ostvarila je 22. vrijeme kvalifikacija. Vrijeme od 2:19.44 je više od dvije sekunde slabije od Sanjinog osobnog rekorda. Iako je za Sanju taj rezultat razočaravajući, treba uzeti u obzir kako je iza nje godina s dosta problema, više privatnih nego sportskih, pa da se i i nije mogao očekivati puno bolji rezultat.

Vanja Rogulj (24.) i Nikola Delić (49.) nisu se, pak, uspjeli plasirati u polufinale utrke na 100 metara prsno, dok se muška štafeta na 4*100 metara slobodno nije plasirala u finale nakon 11. vremena u polufinalu. Štafeta je plivala u sastavu Delić, Todorović, Straga i Delač, a ostvarila je vrijeme 3:21.59.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!