Nogomet

Rijeka i Varteks love prolaz

Zoran Zdelar • četvrtak, 27.07.2006.

Dva hrvatska predstavnika u Kupu Uefa danas će pokušati u gostima nakon remija na domaćem terenu izboriti prolaz u sljedeće kolo. Ni Rijeka ni Varteks danas neće na teren moći istrčati u najjačem sastavu, oba kluba krenut će bez svojih kapetana, Šarića i Šafarića. Hrvati će morati pružiti bolju igru, koja će biti imperativ za prolaz...

Nakon 2. pretkola Lige prvaka, danas je na redu ponovno Kup Uefa, a zasad jedina dva hrvatska ovogodišnja predstavnika u ovom natjecanju očekuju teške uzvratne utakmice. Rijeka i Varteks morat će pružiti prilično bolju igru, od one prikazne u prvim susretima. Utakmica više u Europi mnogo bi značilo za obje momčadi, ali i za klupske balagajne.

Omonia - Rijeka (19:00)

Prvi strateg Rijeke, Dragan Skočić tek će pred sam početak utakmice znati s kojim sastavom će izići na teren u Nikoziji. Dvojba, zapravo, i nema previše. Postoji jedna jedina, a to je kapetan Danijel Šarić, koji ponovno ima problema s aduktorom, ali nije isključena i mogućnost da odigra dio utakmice. Novost u postavi Rijeke je i seljenje ovoljetne prinove Mihaela Mikića na klupu, a njegovo mjesto bi trebao preuzeti Mario Prišć.

Skočić je svjestan da taktika i postava kakvu su predstavili protiv Dinama, ali i u prvom susretu protiv Omonije, jednostavno ne dogovara trenutnom sastavu, pa Mikić nije jedini koji će barem veći dio susreta odgledati s klupe. Status prvotimca izgubio je i inače pouzdani australski stoper Edo Bosnar.

Veliku potporu Omoniji trebale bi pružiti i pune tribine na nikozijskom stadionu, no s obzirom da je ljeto, očekuje se ipak nešto manja posjećenost, a samim time i nešto manji pritisak na Riječane.

Nema sumnje, prvi čovjek struke i Omoniji, Ioan Andone zna da sve drži u svojim rukama i razmišlja čak i o postavi s tri napadača! Iako tvrde da iznimno poštuju opasnost koju im predstavlja gost s Kantride, najavljenom ofenzivom pokušat će iznenaditi Riječane na samom početku utakmice, koji bi trebali biti u tom dijelu utakmice još pod dojmom, navodno, bučnih navijača

Najavljena postava Rijeke: Žilić - Knežević, Lerant, Tkalčević - Rendulić, Tadić, Kerkez, Prišć - Linić, Rubil - Bule.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Tirana - Varteks (17:00)

Za razliku od trenera Rijeke, njegov kolega na klupi Varteksa Zlatko Dalić najavljuje nešto oprezniju igru u prvom poluvremenu, a napad na suparnička vrata tek u posljednjem nastavku utakmice. Varteksu će nedostajati i iznimno važna karika u obliku kapetana Nikole Šafarića. Varteksov playmaker ozlijedio se na treningu samo dan prije puta u Albaniju, a stradao je mišić.

U varaždinskom prvoligašu još uvijek nisu nadoknadili odlazak ključnih članova prve momčadi, a nakon ozljede Šafarića, još teže će biti mladim 'krojačima' u Tirani. Daliću je jasno koliko bi prolaz dalje značio za ovu momčad. Iskustvo koje bi stekli kroz još par europskih utakmica bilo bi značajnije nekima možda i od cijele sezone, ili u najmanju ruku polusezone.

Ozljedom kapetana otvorilo se mjesto u momčadi za Kristijana Ipšu, koji se prilično brzo vratio u momčad nakon što je izbivao zbog loma nosa. Od predstavnika Varteksa, ovog puta, se očekuje daleko veća agresivnost od one u prvom susretu i samo ako to ostvare, mogu se nadati novim prihodima iz bogate blagajne Uefe.

S druge strane, trener Tirane, Mirel Josa ima kompletan kadar na raspolaganju i njegova najavljena postava sugerira da se odlučio na čekanje propusta, koji bi eventualno napravili igrači Varteksa.

Najavljena postava Varteksa: Koprić - Vukman, Ipša, V. Vuk - Pokrivač - Melnjak, Halilović - Golik, Jertec - Novinić, Kardum.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!