Nogomet

Pranjić čeka poziv

Zoran Zdelar • nedjelja, 20.08.2006.

Donedavni mladi hrvatski reprezentativac, te bivši član Osijeka i zagrebačkog Dinama Danijel Pranjić još uvijek čeka na bolje dane u reprezentativnom dresu. Zlatko Kranjčar nije mu pružio previše prilika, a sad bi se s Bilićem to trebalo promijeniti...

Danijel Pranjić, jedini pravi lijevi bočni kojeg je hrvatski Dinamo imao u proteklih nekoliko godina nakon transfera u redove nizozemskog prvoligaša Heerenveena u malo kojoj utakmici ostaje u statistici upisan samo kao sudionik. Gotovo uvijek se nađe nekakva asistencija, pogodak ili barem odlično proigravanje i ubačaj s lijevog boka. Zdravko Mamić i dan danas ne može prežaliti što je za sitan novac pustio tog odličnog igrača iz Dinama, a vrlo vjerojatno bi bio i stalni član A reprezentacije.

Svojim odlaskom u Nizozemsku malo je izmaknuo nadzoru HNS-a, no prvi asistent izbornika Slavena Bilića ovog vikenda pronašao je vremena i posjetio ga. Aljoša Asanović odgledao je susret njegova Heerenveena i Den Haaga, u kojem je Pranjićeva momčad slavila rezultatom 3:2, a Danijel je upisao asistenciju kod prvog pogotka.

"Vatreni lakat" se nije previše libio i najavio je skoro pozivanje Pranjića u reprezentaciju, a prema nekim izvorima to bi se trebalo dogoditi već za prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Rusije.

"Vrlo kratko sam razgovarao s Asanovićem, no dao mi je na znanje da prate moje nastupe, te da će mi vrlo skoro stići i poziv.", kazao je kratko Pranjić.

Nema sumnji, Hrvatska bi njegovom nazočnošću profitirala. Lijevi bok još nije u potpunosti definiran i bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti i Pranjića na djelu u ovoj pomlađenoj reprezentaciji, u kojoj bi za njega trebalo biti mjesta, barem povremeno. Na desnom boku imamo odličnog Darija Srnu i Marijana Buljata, dok suprotna strana još uvijek vapi za pravim rješenjem, a to je možda upravo Pranjić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!