Nogomet

Kockasti otišli u Rusiju

Zoran Zdelar • utorak, 05.09.2006.

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je danas u Moskvu, gdje će odigrati prvi kvalifikacijski susret za Euro 2008. U zračnoj luci izbornik Slaven Bilić novinarima je otkrio i sastav koji bi trebao istrčati na ruskom terenu...

Nesumnjivo je da smo odlascima Darija Srne, Ivice Olića i Boška Balabana oslabljeni, no lako moguće da će preostali dio momčadi to nadoknaditi još većom željom za pobjedom. Izbornik Slaven Bilić dan prije najveće i najteže utakmice u njegovoj trenerskoj karijeri s optimizmom je poveo svoju momčad u zračnu luku, odakle su se uputili u Moskvu.

Nešto malo prije ulaska u zrakoplov, odlučio je podijeliti svoja razmišljanja s novinarima, ali i postavu koju namjerava suprotstaviti samouvjerenim Rusima. Ukoliko se u sljedećih 24 sata ne dogodi nešto nepredviđeno, na teren će istrčati: Pletikosa, Ćorluka, Sablić, R. Kovač, Šerić, Rapaić, N. Kovač, Modrić, Kranjčar, Da Silva i Klasnić.

"Zbog kažnjene trojke prisiljeni smo promijeniti planirani sustav, ali vjerujem da je ovo trenutno najbolja momčad koju mogu sastaviti. Mnogo gubimo neigranjem Srne i Olića, kao i odsustvom Balabana, ali igrači koji će nastupiti umjesto njih to će nadoknaditi nekim svojim drugim vrlinama.", kazao je Bilić.

Prema ruskim izvorima, vjeruje se da će momčad Guusa Hiddinka pokušati na samom početku utakmice iznenaditi "kockaste" pritiskom na zadnju liniju. No, izbornik se tome i nada. "Iskreno, nama bi takav potpuni napad Rusa na početku i odgovarao, ali ne vjerujem da će do toga doći. Očekujem da će ipak igrati strpljivo i čekati neku našu grešku koju će moći iskoristiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!