Rukomet

Rukometaši osnivaju G-14

Petar Plevnik • petak, 02.06.2006.

Prema pisanju njemačkih medija, čelnici vodećih europskih rukometnih klubova odlučili su krajem godine, po uzoru na nogometne klubove, osnovati skupinu G-14, koju će činiti 14 najmoćnijih europskih klubova, a među kojima bi trebao biti i Rukometni klub Zagreb...

Ideja je potekla iz Njemačke, koja je, između ostlaog i zbog sjajnog marketinga, uspjela, po mnogima, postati najjačom ligom svijeta, s čijom se organizacijom teško koje rukometno natjecanje danas može usporediti. Jedan od razloga okupljanju najboljih klubova bila je odluka EHF-a da bez ikakvih konzultacija sa najjačim klubovima proda marketinška prava na Ligu prvaka do 2011. marketinškoj grupi Sportfive iz Hamburga, što je izazvalo priličan gnjev najbogatijih. Ipak, prema riječima Flensburgovog sportskog direktora Thorstena Storma, EHF ne bi trebao sa G-14 imati problema poput UEFA-e "Naš cilj je jasno iznijeti klupske interese, ali to ne znači kako ćemo raditi protiv EHF-a, već zajedno. Želimo da se naš glas čuje i da imamo mjesto koje nam pripada."

Glavni cilj udruženja, čija bi se osnivačka skupština trebala održati 25. i 26. studenog u Kölnu, biti će bolja zaštita interesa klubova kod EHF-a, prije svega na planu marketinga odn. financija. Osim toga, kao jedna u nizu ideja spominje se i igranje europskih utakmica preko tjedna, po uzoru na nogometnu Ligu prvaka.

Ono što je zanimljivo je da bi se među 14 klubova trebao naći i hrvatski prvak, Rukometni klub Zagreb. Po četiri mjesta predviđena su za njemačke (Gummersbach, Flensburg, Kiel, Magdeburg) i španjolske klubove (Ademar Leon, Barcelonu, Ciudad Real, Portland San Antonio) Uz Zagreb, naći će se još mjesta i za mađarski Fotex, francuski Montpeiller, slovensko Celje, dok bi preostala dva mjesta popunili danski Kolding i ruski Čehovski Medvedi.

Kako će na ovu činjenicu reagirati iz sjedišta EHF-a preostaje da vidimo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!