SP 2006.

Löw zamijenio Klinsmanna

Petar Plevnik • srijeda, 12.07.2006.

Iako je nakon odličnih igara Njemačke i osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu Jürgen Klinsmann ostavio otvorenom mogućnost ostanka na klupi Elfa, njemački izbornik ipak se odlučio na odlazak...

Klinsmann je odluku priopćio na konferenciji za novinare, pojasnivši razloge svoje odluke "Moja najveća želja je vratiti se svojoj obitelji. Osim toga, Svjetsko prvenstvo me koštalo puno snage, jednostavno se osjećam potrošeno i treba mi odmora. Ne namjeravam ništa raditi barem pola godine.", izjavio je Klinsmann, odgovorivši tako ujedno i na učestale medijske napise o njegovom preuzimanju reprezentacije SAD-a, čija je klupa ostala upražnjena, nakon što je Bruce Arena podnio ostavku.

Čini se kako je vodstvo DFB-a (Njemačkog nogometnog saveza) očekivalo ovakav rasplet, budući da je u ekspresnom roku imenovalo Klinsmannovog nasljednika. Biti će to dosadašnji Klinsmannov pomoćnik, 46-godišnji Joachim Löw, s kojim je potpisan dvogodišnji ugovor i koji će Njemačku voditi u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj.

Pred Löwa nije stavljen ni malo lagan zadatak, štoviše predsjednik Saveza Theo Zwanzgier bio je vrlo jasan "Naš cilj je 2008. postati europskim prvakom". S druge strane, Löw je bio puno realniji "Veselim se mom novom zadatku, to je veliki izazov. Nakon uspješnog Svjetskog prvenstva naš glavni cilj je podržati ove mlade igrače da uspješno prebrodimo kvalifikacije.".

Samo prije nešto više od mjesec dana Elf je bio predmet poruge, da bi nakon vrlo dobre igre i trećeg mjesta Njemačke na Svjetskom prvenstvu Nijemcima silno narasli epiteti. Ni Nijemci nisu što su nekad bili...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!