Nogomet

Početnik na klupi Brazila

Petar Plevnik • utorak, 25.07.2006.

Nakon što je Carlos Alberto Parreira podnio ostavku na mjesto brazilskog izbornika, klupa peterostrukog svjetskog prvaka dobila je novog čovjeka. Pomalo iznenađujuće na klupu Selecaa sjest će čovjek bez minute trenerskog staža...

Novi čovjek na klupi Brazila zove se Carlos Caetano Bledorn Verri, poznatiji kao Dunga. Iako bez minute trenerskog staža, legendarni kapetan Brazila iz SAD-a 1994. i Francuske 1998., zadobio je povjerenje brazilskog Saveza na čelu sa predsjednikom Ricardom Teixeirom.

Sve do jučer kao glavni kandidati za Parreirinog nasljednika figurirali su bivši trener Reala i jedno vrijeme izbornik Brazila, Wanderley Luxemburgo te trener japanske Kashime, Paulo Autiori. Izbor je ipak pao na Dungu, koji je u dvosatnom razgovoru sa Teixeirom prstavio svoj koncept, nakon čega je iz sjedišta Saveza stiglo priopćenje da je Dunga novi brazilski izbornik.

U svakom slučaju, iako je kao igrač uživao veliki ugled, Dungi neće biti nimalo lako na vjerojatno najužaranijoj klupi na svijetu, budući da se u Brazilu sve osim naslova svjetskog prvaka tretira nacionalnom katastrofom, a vrlo često se pokazalo kako ni naslov prvaka nije zadovoljavao Brazilce, koji od svojih ljubimaca, osim rezultata, na terenu zahtijevaju i pravu sambu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!