Nogomet

Raspucani Ukrajinci, Tomašić postao Bugarin, neporaženi Izrael

Petar Plevnik • utorak, 15.08.2006.

Gotovo sve europske reprezentacije koriste ovaj tjedan za odigravanje prijateljskih susreta, kako bi provjerili formu uoči nadolazećih kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Večeras su u prvi plan došli Ukrajinci, uvjerljivom pobjedom nad Azerbajdžanom...

Nakon vrlo dobrog nastupa na Svjetskom prvenstvu, Ukrajinci su se domaćoj publici predstavili susretom protiv Azerbajdžana. Iako su domaćini nastupili bez svoje glavne zvijezde, Andriya Ševčenka, "pola tuceta" završilo je u mreži slabašnih gostiju. Kanonadu je započeo Voronin već u trećoj minuti, da bi do odmora Ukrajinci postigli još tri pogotka, preko Nazarenka u 13., Rotana u 25. i Guseva u 45 minuti. U drugom dijelu Ukrajinci su bili nešto gostoljubiviji pa su do kraja susreta postigli još "samo" dva pogotka, preko Vorobeja u 75 . i Bielika u 90. minuti.

Za razliku od Ukrajine, čini se kako se Španjolci još nisu uporavili od, po njima, preranog ispadanja sa Svjetskog prvenstva. Na gostovanju u Reykjaviku Španjolska nije uspjela izvući više od 0:0, a treba istaknuti kako je svoj 100. nastup u najdražem dresu zabilježio Raul.

Slovačka se pak lako obračunala sa Maltom, slavivši u Bratislavi sa 3:0. Sva tri pogotka za Slovake djelo su novog člana Glasgow Rangersa, Filipa Šebe.

Slovenci su za posljednju provjeru pred početak kvalifikacija odabrali našeg protivnika u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, Izrael. Izraelci su još jednom dokazali kako su neugodna reprezentacija, napustivši Celje neporaženi. Goste je u vodstvo doveo Benayoun u 81. minuti, da bi dvije minute kasnije za konačnih 1:1 zabio Šukalo.

Izrael, protivnik naše reprezentacije u kvalifikacijskoj skupini za EP 2008., igrao je u sljedećem sastavu: Aquate (od 46. Davidovich), Ben Yosef, Afek, Ziv, Gershon, Idan (od 46. Ben Shashan), Badeer, Katan, Arbitman (od 80. Toama), Zandberg (od 68. Benyoun), Alberman (od 75. Shivhon).

Susret između Walesa i Bugarske, koji je završio bez pogodaka, ne bi nam ni po čemu bio zanimljiv, da svoj debi u dresu Bugarske nije imao Hrvat Igor Tomašić, koji je za svoju novu domovinu odigrao svih 90 minuta.

Osim susreta europskih reprezentacija, odigrana su i dva afrička dvoboja. Gabon je pomalo iznenađujuće u Alžiru svladao domaćina sa 2:0, dok je u dvoboju dvaju afričkih predstavnika sa Svjetskog prvenstva, Gane i Toga, odigranom u Londonu, uspješnija bila Gana, slavivši sa 2:0.

Prijateljski susreti, 15.08.2006.:
Alžir - Gabon 0:2, Ukrajina - Azerbajdžan 6:0, Slovenija - Izrael 1:1, Slovačka - Malta 3:0, Gana - Togo 2:0, Wales - Bugarska 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!