Nogomet

Ailton i Castillo u Crvenoj zvezdi

Petar Plevnik • petak, 01.09.2006.

Nakon što su ih napustila dva ponajbolja igrača, Nikola Žigić i Nenad Kovačević, čelnici Crvene zvezde iskoristili su posljednje sate prijelaznog roka za dovođenje dva južnoamerička pojačanja, Brazilca Ailtona i Ekvadorca Castilla...

Prvi je u Beograd "sletio" Segundo Alejandro Castillo, 24-godišnji ekvadorski veznjak, dosadašnji član ekvadorskog El Nacionala, u čijem je dresu prošle sezone bio proglašen za najboljeg igrača ekvadorske lige. Pozornost na sebe Castillo je skrenuo dobrim igrama za Ekvador na Svjetskom prvenstvu, a budući da mu je transfer u Englesku propao zbog nemogućnosti dobivanja radne dozvole, sljedeći dvije godine provest će u dresu Crvene zvezde.

Puno poznatije pojačanje svakako je Brazilac Ailton, koji je pozornost na sebe skrenio još u sezoni 2003/04 kada je u Werderu bio najbolji strijelac Bundeslige sa 28 postignutih pogodaka. Posljednje odredište 33-godišnjeg Brazilca bio je turski Bešiktaš, u kojem je, posebice nakon dolaska Jeane Tigane na mjesto trenera, u potpunosti pao u drugi plan.

Oba igrača potpisala su dvogodišnji ugovor s beogradskim klubom, a odšteta se procjenjuje na oko 500.000 eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!