Nogomet

Hertha na vrhu, prva pobjeda Eintrachta

Petar Plevnik • nedjelja, 17.09.2006.

U posljednja dva susreta četvrtog kola njemačke Bundeslige domaćini su ostvarili stopostotan učinak. Hertha je pobjedom protiv Schalkea zasjela na čelo ljestvice, dok je Eintracht u Frankfurtu protiv Bayer Leverkusena upisao prvu prvenstvenu pobjedu...

Hertha je sjajno iskoristila poraz Bayerna u Bielefeldu te samo bod Nürnberga protiv Bochuma te zahvaljujući današnjoj pobjedi protiv Schalkea došla do prvog mjesta. Berlinčani su u vodstvo došli iz prve prave prilike, preko Gimeneza u 39. minuti, da bi isti igrač u 52. minuti postavio konačnih 2:0. U redovima domaćina svih 90 minuta odigrao je Joey Šimunić, dok je Srđan Lakić bio na klupi za rezerve.

Nakon sjajnih 4:0 protiv Brondbya u prvom kolu Kupa Uefa, Eintracht je u Frankfurtu dočekao Bayer iz Leverkusena u nadi da će nakon tri prvenstvena remija stići do prve pobjede. Prvi su u vodstvo došli gosti pogotkom Madounia u 52. minuti, no samo tri minute kasnije Eintracht preko Tahare dolazi do izjednačenja. Sjajan tjedan pogotkom u 77. minuti zaključio je strijelac tri pogotka protiv Brondbya, Michael Thurk, da bi pobjedu Eintrachta potvrdio Ochs u 84. minuti.

Bundesliga, četvrto kolo, 17.09.2006.:
Hertha - Schalke 04 2:0, Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!