SP 2006.

Nijemci ostali "kraljevi jedanaesteraca"

Bernard Jurišić • subota, 01.07.2006.

Njemačka nogometna reprezentacija protiv Argentine nastavila je uspješan niz pucanja jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvima. Momčad Jürgena Klinsmanna naslijedila je svoje prethodnike i po četvrti put svoje protivnike nakon jedanaesteraca gurnuli u očaj...

Njemački nogometaši i protiv Argentine su dokazali da imaju najčvršće živce i da ne kalkuliraju priliko izvođenja jedanaesteraca. Jučerašnji jedanaesterci pokazali su način na koji ih Nijemci pucaju - svom snagom, poluvisoko, uglavnom nedohvatljivo za vratare, dok se mnogi drugi pokušavaju "nadmudrivati" s vratarima, što često bude kobno.

Njemačka reprezentacija na jedanaesterce je izbacila Francusku u polufinalu SP 1982. (3:3, pa 5:4). Nakon toga, razočarali su domaće Meksikance u četvrtfinalu SP 1986. (0:0, pa 4:1).

Junak tih "ruleta" bio je njemački vratar Harald Schumacher, koji je Francuzima i Meksikancima obranio po dva jednaesterca, baš kao i Jens Lehmann Argentincima.

Treći put Nijemci su na jedanaesterce prošli Engleze u polufinalu SP 1990. (1:1, pa 4:3). Bodo Illgner obranio je udarac Stuartu Pearceu, a Chris Waddle je promašio.

Koliko su sigurni i koncentrirani, pokazuje činjenica da su od 28 izvedenih jedanaesteraca na Svjetskim prvenstvima, Nijemci promašili samo dva.

Jedini put je "elf" proklinjao jedanaesterce u finalu Europskog prvenstva 1976., kad su izgubili od Čehoslovačke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!