Vodeni sportovi

Draganji srebro na 50 leptir, Impriću osobni rekord

Bernard Jurišić, Branimir Korać • utorak, 01.08.2006.

Hrvatski reprezentativac Duje Draganja osvojio je srebrnu medalju na Europskom plivačkom prvenstvu u Budimpešti. U utrci na 50 metara leptir, Draganja je isplivao najbolje hrvatsko vrijeme svih vremena...

Za srebrnu medalju, Draganja je morao isplivati novi hrvatski rekord, koji sad iznosi 23.62 sekundi.

Zlatnu medalju i titulu europskog prvaka u ovoj disciplini ponio je Ukrajinac Serhij Breus s vremenom 23.41, a broncu su s istim vremenom, 23.77 sekundi, podijelili Danac Jakub Andkjaer i Ukrajinac Andriy Serdinov.

Saša Imprić nije se uspio plasirati u finale na 200 metara mješovito. Ipak, razloga za zadovoljstvo ima, jer je s rezultatom 2:03.41 minute oborio osobni rekord i ostao samo 20 stotinki ispod hrvatskog rekorda kojeg drži Gordan Kožulj. Imprić je završio natjecanje u ovoj disciplini na 13. mjestu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Na 100 leđno zlato odlazi u Rusiju. Arkadij Vjačanin potvrdio je status prvog favorita i s novim rekordom europskih prvenstava 53.50 uzeo zlato. Vjačanin je u polufinalu već išao ispod 54.00 sekunde i pokazao da će biti teško pobjediv. Srebro odlazi odličnom Austrijancu Marcusu Roganu dok bronca ide Grku Aristeidisu Gregoriadisu.

Na 100 prsno najbrži je bio aktualni europski rekorder Roman Sludnov. Očekivano do medalje je došao i Ukrajinac Oleg Lisogor koji je uzeo broncu, a između dva favorita ugurao se mladi Norvežanin Alexander Dale Oen. Bez medalje je ostao Francuz Bousquet kojeg su mnogi vidjeli i na najvišoj stepenici.

Kod plivačica s nestrpljenjem se očekivao dvoboj Šveđanki Therese Alshammar i Anne Karin Kammerling na 50 metara delfin. Svjetska rekorderka Kammerling morala je na kraju stisnuti ruku sjajnoj Alshammar koja je bila brža. Bronca je otišla Nizozemki Chantal Groot.

Natjecanje je uoči posljednje dvije utrke dana, finala na 200 leđno za plivačice i polufinala na 200 slobodno za plivače, prekinuto zbog nevremena koje je zahvatilo Budimpeštu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!