Automoto

Schumacher nije zadovoljan nastupom u kvalifikacijama

Ante Kojundžić • subota, 26.08.2006.

Felipe Massa uzeo je svoju prvu najbolju startnu poziciju odvezavši odličan krug koji nije mogao nadmašiti ni Michael Schumacher, prvenstveno zbog niza grešaka koje je napravio u trećem dijelu kvalifikacija…

Sedmerostruki svjetski prvak je nakon počinjenih greška vozio oprezno: ''Upropastio sam prvi krug na novom setu guma zbog one greške na ulasku u prvi zavoj, a i u drugom krugu sam napravio grešku te sam se odlučio ići malo pažljivije, jer je bolje biti drugi ili treći nego napraviti nerazumno vrijeme'', objasnio je Schumacher.

Schumi je čestitao svom momčadskom kolegi na uspjehu: ''Odvozio je izvanredan krug i moram kazati kako mislim da ga ne bi pobijedio čak i da nisam napravio pogreške.'' Situacija za Ferrari izgleda odlično, u prva su dva startna reda, a brzine im ne nedostaje, što su demonstrirali na treninzima kao i na kvalifikacijama.

Vodeći u prvenstvu, Fernando Alonso, je zadovoljan trećim startnim mjestom: ''To je danas dobar rezultat za nas. Znali smo da ne možemo pobijediti Ferrari što se tiče brzine u jednom krugu, ali vjerujemo da će nam konzistentnost Michelin guma donijeti prednost u utrci'', rekao je Španjolac poslije kvalifikacija.

''Mislim da će start utrke biti jako zanimljiv, skupina automobila će se držati zajedno u uvodnim krugovima'', drži Alonso. ''Najvažnije je završiti utrku i osvojiti bodove u oba prvenstva'', rekao je na kraju svjetski prvak. Renaultov bolid je puno bolji nego na treninzima u petak, pa Alonso ne sumnja u dobar rezultat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!