Automoto

Borba se nastavlja

Ante Kojundžić • ponedjeljak, 28.08.2006.

Fernando Alonso je na VN Turske uzvratio Michaelu Schumacheru i povećao razmak u prvenstvu vozača za dva boda. Četiri utrke prije kraja Španjolac ima prednost od 12 bodova…

Michael Schumacher propustio je u nedjelju priliku da se dodatno približi Alonsu u prvenstvu. Početak utrke dao je naslutiti da će Schumacher lakoćom doći do još jedne pobjede koja bi ga mogla približiti Alonsu na samo šest bodova, pod uvjetom da Massa završi kao drugi. No, sigurnosni automobil poremetio je planove Ferrarijeve ekipe, a Alonso nije propustio iskoristiti situaciju.

Schumacher se osvrnuo na utrku: ''Prvo, htio bih čestitati Felipeu, koji je još jednom obavio odličan posao i koji je zaslužio pobjedu'', pohvalno se izrazio Schumacher prema Brazilcu. ''Ovaj vikend nije mi išlo, ni na kvalifikacijama, ni na utrci. Na kraju sam se vozio vrlo blizu iza Alonsa u slučaju da napravi grešku. Izgubio sam dva boda u prvenstvu vozača, no i dalje smatram da mogu osvojiti naslov'', rekao je Schumacher.

Vezane vijesti

Alonso je, s druge strane, bio puno zadovoljniji: ''Bili smo daleko od Ferrarija u petak i na kvalifikacijama, ali vjerovali smo da se naše performanse mogu popraviti, što se i dogodilo'', kaže Alonso. Zadnjih 15 krugova vodeći u prvenstvu uspio se obraniti od napada sedmerostrukog svjetskog prvaka: ''Znao sam da Michael ima samo dvije prilike da me napadne, u zavojima broj 12 i 14. To je značilo da sam mogao povećati broj okretaja motora na tim mjestima i zadržati svoju poziciju.''

Španjolac je još dodao kako će Monzu biti najteže osvojiti od preostale četiri utrke, no, vjeruje da će momčad i njeni partneri dovesti performanse bolida na razinu s kojom će moći pobijediti. ''Danas sam napravio korak naprijed u osvajanju naslova i očekujem više dobrih dana od sad pa do kraja prvenstva'', rekao je Alonso.

Do svoje prve pobjede došao je Felipe Massa, preuzbuđen zbog svog uspjeha: ''Danas je bio nevjerojatan dan kojeg nikad neću zaboraviti'', kazao je Brazilac. ''Imao sam dobar start, auto je bio dobro izbalansiran. Poslije sigurnosnog automobila bolid je i dalje bio vrlo dobar pa sam uspio održati brzinu'', objasnio je Felipe koji nije zaboravio zahvaliti se svima, od momčadi do obitelji, na ostvarenju svog sna - pobjeda s Ferrarijem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!