Nogomet

Problemi u organizaciji SP 2010.

Ante Kojundžić • srijeda, 20.09.2006.

Franz Beckenbauer upozorava kako sljedeće Svjetsko prvenstvo u nogometu 2010. godine možda nećemo gledati u Južnoafričkoj Repulici jer domaćini nailaze na velike probleme pri organizaciji ovako velikog događaja…

Glavni u odboru organizacije prošlog SP-a u Njemačkoj, Franz Beckenbauer otkrio je kako FIFA već ima u pripremi planove da događaj premjesti ako domaćini ne uspiju na vrijeme obaviti sve potrebno za održavanje SP, a kao alternativa najizvjesnije je premještanje turnira u Australiju, iako su još u igri i Sjedinjene Države.

''Organizaciju SP-a u Južnoafričkoj Republici su snašli veliki problemi'' upozorio je Beckenbauer i nastavio: ''Ali ovo nisu južnoafrički problemi nego problemi cijele Afrike. Ljudi radije rade jedini protiv drugih nego jedni za druge''.

Najveći problem priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo je što one teku sporo, a u planu je izgradnja pet novih stadiona. Ako sve protekne kako je planirano i Južnoafrička Republika ugosti najbolje reprezentacije svijeta, biti će to prvi put da se ovaj FIFA-in turnir održava na ''crnom kontinentu''.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!