Automoto

Montoya treći u prvom nastupu

Ante Kojundžić • subota, 07.10.2006.

Bivši vozač McLarena, Juan Pablo Montoya iskoristio je utrku ARCA serije na stazi Talladega SuperSpeedway kako bi se što prije prilagodio načinu utrkivanja u Nascaru, a pritom je ubilježio sjajan rezultat - treće mjesto u svom prvom nastupu…

U utrci, u kojoj je vodio devet krugova pa potom padao jako nisko u pretku, Kolumbijac je na kraju završio na podiju priznavši sljedeće: ''Ono što sam danas iskusio je bilo vrlo zabavno. Odavno se ovako nisam zabavljao'', rekao je Montoya koji je na kvalifikacijama za utrku bio drugi.

Montoya je odmah i povukao usporedbu s Formulom 1: ''Kada ste u Formuli 1 natrag u poretku utrke, onda ostajete tu. Možete biti dvije sekunde brži od bolida ispred sebe, ali ga ne možete preteći'', ispričao je Juan Pablo koji je iskusio kako to u ovom sportu nije slučaj.

U 37. krugu utrke Montoyu je udario automobil koji se prije toga sudario s drugim, no Kolumbijac je uspio zadržati kontrolu nad svojim autom uz vidna oštećenja na istom.

''Ulazio sam u boks četiri puta da popravim štetu, a nakon što izađete vani na stazu nalazite se iza kolone od 30 automobila, ali još uvijek možete doći na vrh poretka i to je vrlo lijepo'', oduševljen je Montoya.

Utrku je osvojio Frank Kimmel, jedan od veterana ove serije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!