Automoto

Dennis će Alonsu dati pobjednički bolid

Ante Kojundžić • srijeda, 15.11.2006.

Šef McLaren momčadi, Ron Dennis obećao je Fernandu Alonsu pobjednički bolid u novoj sezoni da bi Španjolac bio u mogućnosti osvojiti i treću titulu za redom u svojoj karijeri. S druge strane, McLaren još čeka s objavom vozača koji će biti partner Alonsu…

McLaren u netom završenoj sezoni nije ostvario pobjede, no Dennis se nada kako će sljedeća sezona biti puno bolja za momčad iz Wokinga: ''Fernando i McLaren znaju što je potrebno za pobjede'', kaže Dennis kojem je prioritet pružiti mladom svjetskom prvaku najbolje uvjete u McLarenu.

''Vjerujem da će Fernando pobijediti u McLarenu, a da on sam ne misli tako, ne bi izabrao nas za svoju momčad'', siguran je šef McLarena. ''Fernando je svjetski prvak i shvaćam odgovornost da mu moramo pružiti bolid koji će biti sposoban za osvajanje naslova'', zaključio je Dennis.

Alonsov kolega u momčadi se još ne zna, ali sigurno je da će Pedro de la Rosa biti jedan od vozača u sljedećoj sezoni, no da li kao kolega Alonsu na utrkama ili test vozač, to je još nepoznanica. Kandidat za dobivanje trkaćeg mjesta, uz De la Rosu, je i Britanac Lewis Hamilton, Dennisov štićenik koji je ove godine osvojio GP2 prvenstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!