Automoto

Napokon primirje

Ante Kojundžić • srijeda, 15.11.2006.

FIA, krovna automobilistička organizacija, i udruženje automobilističkih proizvođača u Formuli 1, GPMA, došli su do sporazuma koji će trajati najmanje pet godina i osigurati mirnu budućnost F1 u smislu da neće biti prijetnji o raskolu sporta…

Proizvođači su već ranije postigli dogovor s Bernijem Ecclestoneom, koji je zadužen za financijsku stranu F1, s kojim su dogovorili pravedniju raspodjelu novca kojeg stvara ovaj globalni sport, a sad je sve izglađeno i s FIA-om u vezi načina na koji će se sportom upravljati.

Potvrdili su to predsjednik FIA-e Max Mosley i BMW-ov Burkhard Goeschel koji su kazali kako će se Formula 1 modernizirat, prijeći će s tehnologije 20. na tehnologiju 21. stoljeća. Formula 1 će biti ekološki svjesnija, štedit će se energija, razvijat će se i tehnologije koje će biti od koristi cestovnim automobilima.

Na kraju 2007. godine istječe aktualni Konkord ugovor, a novi, koji će biti na snazi pet godina, potpisale su sve momčadi stoga alternativnog natjecanja u organizaciji GPMA udruženja neće biti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!