Automoto

Bridgestone: ''Nema prednosti za Ferrari''

Ante Kojundžić • četvrtak, 16.11.2006.

Japanski proizvođač pneumatika, Bridgestone, od sljedeće sezone je jedini dobavljač guma za Formula 1 momčadi pošto je Michelin napustio natjecanje na kraju ove sezone, a već od 2008. godine pravila će dopuštati samo jednog dobavljača…

FIA i Bridgestone su postigli dogovor i taj jedan dobavljač će biti upravo japanska tvrtka koja sljedeće godine ime zadatak pružiti iste gume i uvjete za svih jedanaest momčadi na gridu. Smatra se da će dugogodišnja Ferrarijeva suradnja s Bridgestoneom dati momčadi iz Maranella određenu prednost na početku nove sezone, no to iz Bridgestonea demantiraju.

''Svi će startati s iste pozicije. Svi će imati iste uvjete, to je naš cilj'', kaže Hirohide Hamashima, Bridgestoneov direktor sportskog razvoja. ''Uvelike smo promijenili konstrukciju guma, komponente su sad puno tvrđe. Čak i one momčadi koje imaju iskustva s našim gumama će početi iznova, što se poznavanja tih guma tiče'', dodaje Hamashima.

No, Japanac priznaje kako ipak imaju posebne odnose s Ferrarijem: ''Što se tiče međuljudskih odnosa, jasno je da poznajemo Ferrari od vrha do temelja, kao što i oni poznaju nas jer surađujemo jako dugo. To je, možda, prednost Ferrarija, to je nešto što druge momčadi ne mogu kopirati'', dao je do znanja Hamashima.

''Ali, tehnički govoreći stvorili smo gumu potpuno nove konstrukcije i komponente i naša je namjera da svi započnu s iste pozicije. Sve momčadi će imati isti broj guma na raspolaganju. Nećemo testirati ništa novo sve dok ne budemo imali dovoljno guma za sve'', odlučni su iz Brigestonea koji sudjeluje u F1 utrkama već deset godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!