SP 2006.

Lippi: "Najveći trenutak života"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 10.07.2006.

Nakon napornih 120 minuta igre i lutrije jedanaesteraca, Talijani slave. Kako i ne bi kad je to talijanskoj reprezentaciji 25. utakmica bez poraza u nizu, a upravo im je ta pobjeda donijela pokal svjetskih nogometnih prvaka...

Jedan od najsretnijih ljudi na talijanskoj strani zasigurno je izbornik Marcello Lippi koji je nakon cijele ceremonije dodjele najvišeg nogometnog priznanja kazao: "Ovo je najveći trenutak moje nogometne karijere i života uopće. Za tu neopisivu sreću moram zahvaliti svojim igračima koji imaju veliko srce, karakter i osobnost. Iako sam do sada osvojio mnoštvo Liga prvaka, kao i naslova u Serie A, osjećaj osvajanja pehara svjetskog nogometnog prvaka upravo je neopisiv", razgalio se Lippi.

Kapetan talijanske reprezentacije, Fabio Cannavaro, pobjedu je objasnio riječima: "Uspjeli smo Nijemcima vratiti milo za drago. Kad je Italija bila domaćin Svjetskog prvenstva, upravo je Njemačka odnijela pobjednički pehar kući. Ne vjerujem da je itko mogao predvidjeti da ćemo upravo mi biti novi svjetski nogometni prvaci, no upravo se to dogodilo. Neopisivo sam sretan."

Francuski se tabor pak najviše bavi Zidaneom i njegovim isključenjem: "Sudac je trebao zaštititi Zidanea malo više. Ne opravdavam Zidaneov napad na Marca Materazzija, no ako se u obzir uzme sve što je Zidane morao otrpjeti tijekom susreta, a na što sudac uopće nije reagirao, mislim da će svaki nogometaš razumjeti njegov postupak", objasnio je francuski izbornik Raymond Domenech, ostavivši dojam da je upravo isključenje Zidanea bilo presudno za francuski poraz. "Uopće nemam snage osvrtati se na dobre strane naše igre, toliko sam tužan. Reći ću samo da je Francuska zaslužila pehar i prvo mjesto, a titulom finalista nisam nimalo zadovoljan. Nemam volje ni sudjelovati na paradi koja se sprema u Parizu na Champs Elysees, da se mene pita ne bi se održala", završio je svoju izjavu Domenech, dodavši da su Talijani igrali da stignu do penala, jer su jedino tako mogli pobijediti Francuze.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!