SP 2006.

Niko Kovač upitan za Japan, Olić na terapiji

Bernard Jurišić, HINA • četvrtak, 15.06.2006.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač nije do kraja odradio današnji trening u Bad Bruckenau i njegov nastup u susretu protiv Japana i dalje je upitan. Na bolove se požalio i Ivica Olić, koji je ostao na pregledu u Berlinu...

"Kovač je dobio neugodan udarac u predjelu rebara, ima istegnuće mišića, te manji hematom. Srećom ništa nije slomio, međutim osjeća bol. Uz terapije njegovo stanje se malo popravilo", izvijestio je liječnik Zoran Bahtijarević. Trening je propustio i Ivica Olić koji je ostao u Berlinu na kontroli mišića lijeve noge.

"Vjerujem da će obojica biti spremna do nedjelje i susreta protiv Japana", istaknuo je hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar, te dodao: "Utakmica u Nürnbergu ključna je za obje momčadi, no nadam se da će naša strana biti zadovoljnija".

Vezane vijesti

Hrvatski stručni stožer detaljno je analizirao igru idućeg protivnika. Snimili su sve njihove pozitivne, ali i negativne strane i uvjereni su kako "vatreni" imaju realne izglede za pobjedu.

"Imamo sve informacije i dobro smo se pripremili. Japan je protiv Australije odigrao odličnih 80 minuta, a tada načinio niz pogrešaka. Mi nećemo čekati završnicu utakmice, već ćemo odmah krenuti po tri boda", dodao je hrvatski strateg, koji nije previše zabrinut podatkom da je hrvatska vrsta nanizala tri uzastopna poraza (Poljska 0:1, Španjolska 1:2, Brazil 0:1) i pritom postigla jedan pogodak, i to autogol španjolskog braniča.

"Nećemo ništa mijenjati protiv Japana, na svakoj utakmici stvaramo prilike i siguran sam da će napadači proraditi", dodao je Kranjčar.

Utakmica protiv Japana počinje u 15 sati, a posljednjih dana u Njemačkoj su temperature oko 30 stupnjeva Celzijusa. No, Kranjčara ne brinu niti teški vremenski uvjeti koji se očekuju.

"Moji igrači su pripremljeni za sve uvjete i vrijeme neće utjecati na našu igru. U slučaju da se Niko Kovač ipak ne oporavi do nedjelje, trenutačno je poziciji u momčadi bliži Jerko Leko, a ne Luka Modrić koji je Kovača mijenjao na pripremnim susretima. Još uvijek je rano za sastav, no Jerko Leko je trenutačno bliži poziciji u momčadi ako Kovač neće biti spreman", najavio je Kranjčar, dodaviš kako je atmosfera na Olimpijskom stadionu u Berlinu uoči susreta s Brazilom kada je intonirana hrvatska himna, jedan od najvećih trenutaka u njegovoj karijeri.

"Naši navijači su bili sjajni, očekujem njihovu podršku i u Nürnbergu", dodao je.

Zbog neodgovornog navijača koji je utrčao na travnjak za vrijeme dvoboja protiv Brazila, te zbog upaljenih baklji, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić se ispričao. "Žao mi je što su neodgovorni pojedinci pokvarili savršenu sliku hrvatskih navijača. Ispričavam se zbog toga u ime Saveza", dodao je Srebrić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!