SP 2006.

Šimić postao apsolutni rekorder

Bernard Jurišić • nedjelja, 18.06.2006.

Utakmica protiv Japana ostat će zabilježena i kao utakmica u kojoj je hrvatska nogometna povijest dobila novog rekordera...

Dario Šimić protiv Japana je odigrao svoju 82. utakmicu u reprezentativnom dresu, čime je preskočio dosadašnjeg rekordera Roberta Jarnija, koji je u dresu s crveno-bijelim kvadratićima igrao 81 put.

Šimić je podignuo letvicu budućim izazivačima, a s obzirom na to da ima "tek" 31 godinu i najavio je da nema namjeru pozdraviti se s reprezentativnim dresom, s razlogom možemo očekivati da pouzdani stoper Dinama, Intera i Milana bude i prvi čovjek koji će ući u "klub 100" nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Dario Šimić rekorder je i po još jednom podatku. On je jedini nogometaš koji je sudjelovao na svim velikim natjecanjima na koja se Hrvatska plasirala u svojoj novijoj povijesti.

U svojoj impresivnoj karijeri, Šimić tako ima ubilježene nastupe na Europskim prvenstvima u Engleskoj 1996. i Portugalu 2004., te na Svjetskim prvenstvima u Francuskoj 1998., Japanu i Južnoj Koreji 2002., te Njemačkoj 2006.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!