Nogomet

Lilleu derbi, Marseille tone sve dublje

Maja Giljanović • nedjelja, 03.12.2006.

Derbi šesnaestog kola francuskog prvenstva odigrale su dvije momčadi okupirane i euro-obvezama u kojima je gost ubilježio vrijedan trijumf...

Naime, Nancy je nakon četvrtka i neredima te polusatnim prekidom obilježenoj 3:0 pobjedi protiv Feyenoorda ugostio Lille kojeg u srijedu, pak, čeka gostovanje u Ligi prvaka kod Milana. Prvo poluvrijeme je odigrano praktički bez prigoda, izdvojiti vrijedi tek pokušaj Bodmera kojeg domaći vratar Sorin sigurno brani.

U nastavku, domaća momead stiže u vodstvo u 52. minuti preko Gavanona, ali brzom reakcijom Lille izjednačava već u 62. kada se na savršenu asistenciju Youle Bodmer upisuje u strijelce. U 69. je za potpuni preokret odgovoran Debuchy koji fantastično izvedenim slobodnim udarcem s 30 m svladava Sorina. Konačnih 3:1 djelo je Youle koji stavlja pečat na vrhunsko drugo poluvrijeme momčadi Claudea Puela te priključenje vodećem dvojcu na 14 bodova zaostatka za neuhvatljivim Lyonom.

Ranije danas, petoplasirana ekipa Alaina Perrina ugostila je Marseille znajući da je osvajanje sva tri domaća boda izjednačava s Lensom na drugoj poziciji, dok su se gosti nadali pozitivnom rezultatu te skoku za četiri pozicije u društvo Saint Etiennea.

U izjednačenom prvom poluvremenu vrijedi izdvojiti tek pokušaj Leroya u 36. minuti kojeg Carrasso zaustavlja na samoj gol-liniji. U drugom poluvremenu, pak, Sochaux preuzima inicijativu i propušta nekoliko lijepih prigoda. Najizglednije u 62. te 71. propuštaju Le Tallec i Birša, a obrana Olympiquea konačno popušta u 77. minuti kada udarcem glavom Nigerijac Afolabi zabija, pokazat će se, pobjedonosni pogodak.

Podsjetimo, utakmica između PSG-a i Toulousea odgođena je do daljnjega zbog nemogućnosti pariških policijskih snaga da zajamče sigurnost navijača obiju momčadi.

Rezultati, 16. kolo: Sochaux - Marseille 1:0, Nancy - Lille 1:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!