Košarka

Obradović: "Cibona je sigurno u Top 16"

Bojan Poturica • petak, 22.12.2006.

Po prvi put ove sezone, Cibona je na domaćem terenu doživjela poraz. Trener Panathinaikosa Željko Obradović je odao priznanje protivniku te je izjavio kako je uvjeren da će Cibona proći u drugi krug...

Trener Panathinaikosa Željko Obradović bio je zadovoljan pobjedom, a usto je i pohvalio svog protivnika: "Cibona ove godine po meni ima bolju ekipu no što je imala prošle godine i igra bolje. Znali smo da nas očekuje izuzetno teška utakmica i za to smo se pripremali. No nismo odigrali onako kako možemo. Mislim da je u pitanju umor kod mojih najbitnijih igrača, a neki igrači zbog ozljeda nisu bili niti u sastavu. Tu mislim na Delka i Bećirovića. Na kraju smo dobili zbog pametnije igre, prvenstveno u fazi napada. Čestitam svojim igračima, a ujedno i čestitam Ciboni 60. godišnjicu postojanja. To je klub koji je ostavio velik trag, ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj Europi. Svi znaju što je Cibona."

Obradović je uvjeren da će Cibona proći u drugi krug Eurolige: "Mislim da je to sigurno. Mislim da već sad o tome možemo pričati. Ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, Cibona će proći. Ona to zaslužuje."

Dražen Anzulović je bio utučen nakon ovog poraza što je bilo i za očekivati: "Jako sam razočaran ovim porazom bez obzira što je Panathinaikos veliki protivnik. Nakon odličnih 35-36 minuta počeli smo raditi početničke greške. Već sam prije utakmice rekao da nećemo imati šanse ako ne budemo igrali bez padova 40 minuta. Kad imate crnu rupu od 2-3 minute, to je Božićni poklon za takvu momčad. Doveli smo se u situaciju da smo morali stizati rezultat, ali nismo imali dovoljno svježine, pameti i koncentracije da ih stignemo. Zadovoljan sam s prvih 36 minuta, nakon toga ne. Moram reći da nisam zadovoljan suđenjem."

Obradović misli da je Cibona sigurna u Top 16? "Ne želim uopće razmišljati o tome hoćemo li ići u Top16. Ako ćemo igrati kao danas, sigurno ćemo biti tamo. No svaka utakmica je drukčija, a mi smo još daleko od toga da budemo sigurni u prolazak."

Cibona ponovno ima problema s ozljedama. Osim Morovića, "cibosi" ne mogu računati niti na riječko pojačanje: "Vrbanca neće biti sljedeća tri mjeseca jer mora na operaciju skočnog zgloba. To će nam biti hendikep jer se Goran dobro nametnuo. Više no što smo očekivali od njega."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!