Košarka

Three-peat za Stevea Nasha?

Bojan Poturica • subota, 06.01.2007.

Iako je tek odigrano oko dvije petine utakmica u regularnom dijelu sezone, playmaker Sunsa Steve Nash najavio je da bi mogao učiniti nešto što nije pošlo za rukom ni najvećem od svih, neponovljivom Michaelu Jordanu...

Dvostruki MVP lige Steve Nash na najboljem je mogućem putu da po treći put osvoji nagradu za najkorisnijeg igrača, nešto što nije pošlo za rukom niti Michaelu Jordanu. Iako je činjenica da razigravači u 30-ima igraju sve lošije iz sezonu u sezonu, s Kanađaninom to nije slučaj. Naime, Nash, koji će u veljači napuniti 33 godine, igra najbolju košarku u karijeri.

Playmaker Sunsa ima prosjeke od 20.1 koša, 11.1 asistencije i 3.2 skoka te šutira odličnih 52.7% iz igre te 51.3% za tricu uz 88.8% preciznosti s linije slobodnih bacanja. Ove sezone Nash uistinu igra spektakularno, a posebno će se pamtiti njegove izvedbe protiv New Jerseya i Washingtona. Protiv Netsa je nakon dva produžetka vodio Sunse do 161:157 pobjede, a upisao je 42 koša uz 13 asistencija i šest skokova protiv Jasona Kidda koji je s druge strane također briljirao. Potom je u porazu protiv Wizardsa završio također s 42 koša uz 12 asistencija. U pobjedi nad Sacramentom, Nash je upisao 20 asistencija. To su samo neke od njegovih veličanstvenih izvedbi.

Njegova momčad je također u usponu. Nakon što su startali 1-5, Sunsi su sad na omjeru 24-8 te drže drugo mjesto na Zapadu iza Dallas Mavericksa koji imaju omjer 26-7. Amare Stoudemire se vraća polako, ali sigurno, i Phoenix je prema mnogima prvi favorit za NBA prsten, usprkos odličnoj formi Mavsa. Nashu će to sigurno biti puno veće zadovoljstvo od nove MVP nagrade, no teško će mu ju bilo tko uzeti.

Jedini pravi protukandidat u ovom trenutku je Gilbert Arenas, a iz sjene vrebaju Dirk Nowitzki, LeBron James, Kobe Bryant i drugi poput Yao Minga kojega je ozljeda ponovno izbacila iz pogona.

Arenas je zabio 60 koševa protiv Lakersa u Los Angelesu, a imao je još nekoliko "luđačkih" izvedbi te sad ima prosjek od 30.3 koša. Ipak, bez obzira na odličnog Arenasa, niti jedan igrač u ligi ne podiže toliko kvalitetu igre svojih suigrača kao Nash i ukoliko ga ozljeda ne spriječi, Kanađanin će vrlo vjerojatno ponovno osvojiti nagradu za najkorisnijeg igrača lige. Dallas Mavericksi i njihov vlasnik Mark Cuban sigurno sad ne mogu prežaliti što prije tri godine nisu ponudili veći ugovor...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!