Košarka

Webber i Sixersi raskinuli ugovor

Bojan Poturica • četvrtak, 11.01.2007.

Nakon što su mijenjali Allena Iversona, Philadelphia 76ersi odrekli su se i usluga svog drugog najboljeg igrača, Chrisa Webbera, s kojim su raskinuli ugovor...

33-godišnji Webber i Philadelphia 76ersi raskinuli su ugovor. Krilni centar je u ovoj sezoni trebao zaraditi 20.7 milijuna dolara, a iduće 22.3 milijuna. Raskidom ugovora Sixersi će uštediti pet milijuna dolara. "Želim sve najbolje Philadelphia 76ersima i njihovim navijačima. Vjerujem da je raskid ugovora najbolji rasplet za obje strane. Veselim se nastavku svoje košarkaške karijere", izjavio je Webber koji je u 18 utakmica ostvario prosjeke od 11 koševa, 8.3 skoka i 3.4 asistencije. Uoči sezone je imao prosjeke od 21.6 koševa i 10.1 skoka u karijere u kojoj je nastupao za Washington, Golden State i Sacramento.

"Ovako dobro se nisam osjećao u posljednje tri godine. Sad želim osvojiti naslov", rekao je Webber kojega je već kontaktiralo 17 momčadi. Ipak, C-Webb ima svoje favorite, a radi se o Miami Heatu, Detroit Pistonsima, Dallas Mavericksima, San Antonio Spursima i Los Angeles Lakersima. Dallas je vjerojatno najmanje vjerojatan zbog dubine koju posjeduje, a prema informacija veliki interes nisu pokazali niti Spursi. No ostale tri opcije su otvorene jer su sve momčadi pokazale interes.

"Nadam se da ću potpisati novi ugovor do ponedjeljka", komentirao je Webber.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!