Košarka

Veliki Nash uništio Cleveland, Netsi slavili u Chicagu

Bojan Poturica • petak, 12.01.2007.

U sinoć dvije odigrane utakmice u NBA ligi, Phoenix Sunsi su pobijedili Cleveland Cavalierse te su time stigli do osmog uzastopnog trijumfa. New Jersey Netsi su pobijedili Bullse u Chicagu...

U susretu drugoplasirane momčadi Zapada, Phoenix Sunsa, i prvoplasirane momčadi Istoka, Cleveland Cavaliersa, momčad iz Arizone nije gostima pružila niti najmanju priliku. Sunsi su nakon tri četvrtine imali +32, a na kraju je završilo 109:90. Steve Nash je upisao 21 asistenciju čime je postao prvi igrač u posljednjih devet godina koji je u istoj sezoni dvaput ubilježio 20 ili više asistencija. Nash je prvi put to učinio protiv Sacramento Kingsa početkom prosinca kada je imao 20 asistencija. Shawn Marion (19 koševa, 14 skokova, 4 ukradene lopte) i Amare Stoudemire (17 koševa, 13 skokova, 5 blokada) najbolje su koristili Nashova dodavanja. LeBron James (34 koša, 6 skokova, 6 asistencija) nije mogao sam protiv Phoenixa.

Jason Kidd je u Chicagu održao malu lekciju Bullsima koji su u prvom poluvremenu imali +18 protiv Netsa, ali nisu uspjeli slaviti. Kidd je upisao 82. triple-double karijere s 23 koša, 14 skokova i 11 asistencija, a usto je i zaustavio Bena Gordona (23 koša) u drugom poluvremenu nakon što je Ben u prve 24 minuta postigao 20 koševa. "Čovjek svaki put daje sve od sebe kad izađe na parket. Svi pokušavamo slijediti njegov primjer. Nevjerojatan je. Ima energije kao da je novak, a ne 33-godišnjak", hvalio je svog suigrača Mikki Moore (13 koševa, 12 skokova). Vrlo dobro je odigrao i Vince Carter (18 koševa, 10 skokova, 6 asistencija). Andreas Noccioni (28 koševa, 8 skokova) i Gordon su bili najefikasniji kod "bikova".

NBA rezultati, 11. siječanj 2007.:
New Jersey Nets - Chicago Bulls 83:86
Phoenix Suns - Cleveland Cavaliers 109:90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!