Nogomet

Milan O.K., Roma K.O.

Ivana Spahija • nedjelja, 14.01.2007.

Otvaranje nastavka sezone bilo je sretno za Milan koji se pomalo vraća starim navikama pobjeđivanja. Roma je remijem protiv Messine povećala zaostatak za vodećim Interom, a ni Fiorentina nije uspjela doći do sva tri boda protiv Sampdorije...

Milan je kod kuće dočekao za njih već tradicionalno neugodnu Regginu, a s obzirom na njihov učinak ove sezone, Milanisti su punom parom krenuli od prve minute. Već u sedmoj minuti Pirlo je doveo Milan u vodstvo prekrasnim golom iz slobodnog udarca sa preko 20 metara udaljenosti. Gosti iz Reggine pokušavali su izjednačiti preko Leona i Mestra, ali nisu mogli prijeći jaku obranu Milana. U 27. minuti Mestro se našao sam dva metra ispred gola Kalca, ali se nije snašao i pogodio je gredu. U 35. minuti susreta Seedorf je nakon dodavanja Jankulovskog svladao Reggininog vratara Pelizzolija za vodstvo Milana od 2:0. Messina je početkom drugog poluvremena krenula agresivnije od Milana, posebno opasan je bio Bianchi koji je u 74. minuti pronašao lijevi donji kut Kalca i smanjio na 2:1. Pet minuta kasnije Gilardino je otklonio svu neizvjesnost i nakon dodavanja Seedorfa je povećao vodstvo Milana na 3:1 kako je susret i završio. Ovo su vrijedni bodovi za Milan koji se nakon razočaravajućeg početka sezone polako vraća na staze stare slave.

Roma je na gostovanju kod Messine uzela samo bod, bilo je 1:1. U utakmici su dominirali gosti, koji su došli u vodstvo u 39. minuti susreta nakon što je Totti proigrao Mancinija koji je prevario domaćeg vratara Storarija i pogodio za 1:0. Taj pogodak bio je okidač za nervozu kod domaće publike te je utakmica na nekoliko minuta i prekinuta. Nakon što je sudac označio nastavak igre, i domaći igrači su se pobunili jer nije dosuđen slobodan udarac u njihovu korist. U drugom poluvremenu Messina je bila u prilici izjednačiti, ali vratar Rome Doni se iskazao svojim obranama. Kad se činilo da će Roma iz Messine kući ponijeti sva tri boda, u 89. minuti Chivu je nespretno srušio Di Napolija u šesnaestercu, sudac je pokazao na bijelu točku, a Parisi je pogodio za 1:1 i razočaranje romanista koji sad imaju čak deset bodova manje u odnosu na prvoplasirani Inter.

Vezane vijesti

Fiorentina je gostovala u Sampdoriji gdje je remizirala s istoimenim klubom, susret je završio rezultatom 0:0. Utakmicu su bolje otvorili gosti, domaćini su zabljesnuli s tek nekoliko prilika od kojih valja izdvojiti onu Volpija u 23. minuti kada je pogodio gredu. U 32. minuti Mutu se našao u prilici dovesti Fiorentinu u vodstvo, ali njegov slobodni udarac zaustavljen je od strane domaćih braniča. Ni drugo poluvrijeme nije donijelo pogotke, ni jedna ni druga momčad nije se istaknula igrom i svatko je zasluženo kući ponio jedan bod.

Cagliari je kod kuće pobijedio Ascoli rezultatom 1:0. Domaćini su krenuli agresivno od prve minute, već u 10. minuti Conti je imao priliku dovesti Cagliari u vodstvo, ali je obrana Ascolija skrenula njegov udarac. U 15. minuti branič gostiju Cudini u prostoru je srušio Suaza, a sudac je pokazao na bijelu točku. Suazo je bio siguran strijelac za vodstvo Cagliarija. Isti igrač je pet minuta kasnije imao sjajan prodor u prostor Ascolija, sa ruba šesnaesterca je pucao i pogodio gredu. Kraj poluvremena dočekan je vodstvom domaćina od 1:0. U drugom poluvremenu domaćini su se iskazali s još nekoliko prilika za povećanje vodstva, ali rezultat s poluvremena je ostao nepromijenjen i Cagliari je zasluženo uzeo sva tri boda Ascoliju. Naš Saša Bjelanović odigrao je cijeli susret za Ascoli.

Atalanta je kod kuće napokon došla do sva tri boda, rezultatom 5:1 svladala je Livorno. Domaćini su dominirali cijelim prvim poluvremenom, a do vodstva su došli u 37. minuti susreta kada je Donijev udarac iz kuta ostao neobranjiv za gostujućeg vratara Ameliju. Niti deset minuta kasnije domaćini su povećali vodstvo na 2:0, odlični Doni je nakon dodavanja Adriana po drugi put svladao nemoćnog Ameliju. Početkom drugog poluvremena gosti su ostali bez Morronea koji je dobio crveni karton nakon prekršaja na Adrianu. U 55. minuti gosti su pogotkom Lucarellija smanjili na 2:1. Taj rezultat nije potrajao niti pet minuta, Donati je nakon sjajnog prodora po desnoj strani svladao gostujućeg vratara i ponovno povećao na dva gola prednosti za Atalantu. Taj pogodak je bio hladan tuš za igrače Livorna koji su potpuno posustali i izgubili ritam igre, dok su s druge strane napadači Atalante vrebali priliku za povećanje vodstva. To im se ostvarilo u 70. minuti, Ariatta je golom iz blizine svladao Ameliju koji je prije toga obranio njegov udarac glavom. U 90. minuti susreta Ventola je zabio za 5:1 i visoku pobjedu Atalante.

Chievo je kod kuće dočekao Cataniju i iz tog susreta uzeo sva tri boda. Moglo je završiti i drugačije, jer gosti iz Catanije nisu bili bezazleni, naprotiv, početkom susreta činilo se kako će potpuno uzeti stvari u svoje ruke. Colucci je nekoliko puta gađao mrežu Sicigniana koji je bio na razini zadatka skidajući sve njegove udarce. Gosti su prvi došli u vodstvo golom Stovinija koji je glavom pronašao put do mreže domaćina i doveo Cataniju u vodstvo. Nakon prvotnog šoka za Chievo, domaćini su se ipak uspjeli vratiti u utakmicu i sredinom drugog poluvremena, u 58. minuti, Semioli je izjednačio na 1:1. U 64. minuti domaćini su uspjeli preokrenuti rezultat, Pellissier je iz jedanaesterca pogodio za vodstvo Chieva od 2:1. Domaćini su nastavili s pritiskom do kraja utakmice s još nekoliko poluprilika, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Palermo se na domaćem terenu uspio dokopati pobjede, rezultatom 2:0 svladao je Udinese. I u ovom susretu agresivnije su krenuli gosti, Udinese je već u drugoj minuti susreta bio u prilici doći u vodstvo, ali odličan udarac Iaquinte je majstorski zaustavio domaći vratar Fontana. Sredinom prvog poluvremena probudio se Palermo, u 33. minuti Caracciolo je bio precizan i glavom doveo domaćine u vodstvo. Početkom drugog poluvremena ponovno su dominirali gosti, Iaquinta je gađao, Fontana sve spašavao. U 77. minuti susreta Palermo je došao do vodstva od 2:0 nakon odlične akcije u kojoj je Corini gađao iz slobodnog udarca, branič gostiju skrenuo loptu prema svom vrataru, a Zaccardo majstorski posprmio loptu u mrežu. Do kraja utakmice domaćini su čuvali stečenu prednost i završili susret još jednom pobjedom koja ih drži na visokom trećem mjestu sa samo četiri bodova zaostatka za drugoplasiranom Romom.

U posljednjoj utakmici ovog kola Lazio je na domaćem terenu remizirao sa Sienom, rezultat je 1:1. Utakmica u kojoj je Lazio imao više šansi za vodstvo ipak je na kraju završila neriješenim rezultatom, iako se činilo da će domaćini uzeti stvar u svoje ruke. Prvo poluvrijeme završilo je bez golova, ali sa nekoliko vrlo izglednih šansi Lazijevog igrača Ledesme, njegovi udarci su završavali većinom iznad grede.

U drugom poluvremenu nastavio se pritisak Lazija koji je urodio plodom u 62. minuti kada je Oddo glavom spustio za Rocchija koji je svladao gostujućeg vratara Manningea za vodstvo Lazija od 1:0. Sienu je taj pogodak malo podigao, Rinaudo je promašio stopostotnu priliku za izjednačenje. Do samog kraja susreta činilo se da će Lazio uzeti sva tri boda, ali Siena je iz nikakve prilike stvorila šansu i - izjednačila. Prvo je Chiesa uputio udarac kojeg je zaustavio Zauri, ali lopta se odbila do Vergassole koji je asistirao Cozzi za izjednačenje. Dvije minute prije kraja Mutarelli je skoro ostavio Lazio bez bodova poslavši loptu prema vlastitoj mreži. Srećom za Lazio, nije bio precizan. Lazio je ovim remijem propustio priliku povećati svoj konto za nova tri boda te se sada nalazi na četvtom mjestu na ljestvici. Siena i dalje ostaje na trinaestom mjestu.

Serie A, 19. kolo: Atalanta - Livorno 5:1, Cagliari - Ascoli 1:0, Chievo - Catania 2:1, Messina - Roma 1:1, Milan - Reggina 3:1, Palermo - Udinese 2:0, Sampdoria - Fiorentina 0:0, Lazio - Siena 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!