Košarka

Chicago zaustavio Mavse, Clippersi teško protiv Netsa

Bojan Poturica • petak, 26.01.2007.

Chicago Bullsi uspjeli su prekinuti niz od osam uzastopnih pobjeda Dallas Mavericksa te su s odličnom obranom i vrlo dobrim napadom stigli do trijumfa nad najboljom momčadi lige. Los Angeles Clippersi su pak nadigrali New Jersey Netse...

Ben Gordon je odigrao još jednu odličnu utakmicu i Chicago Bullsi su pobijedili Dallas Maverickse 96:85. Mavsi su u susret ušli s najboljim omjerom u ligi te nizom od osam uzastopnih pobjeda. Nakon ovog poraza imaju omjer 35-9, a prvo mjesto preuzeli su Phoenix Sunsi (34-8). Veliki posao u ovom susretu odradio je P.J. Brown koji je odigrao solidnu obranu nad Dirkom Nowitzkom (28 koševa, 11 skokova, šut 7-22) te je susret završio sa 12 koševa i devet skokova, a šest koševa je postigao u posljednjoj dionici susreta. Kirk Hinrich (15 koševa, 8 skokova, 5 asistencija) i Luol Deng (21 koš, 9 skokova) su odigrali vrlo dobro. Bullsi imaju omjer 25-19.

Los Angeles Clippersi su imali dosta problema, ali su na kraju pobijedili New Jersey Netse 102:101. "Mrežice" su zaostajale devet koševa na početku četvrte četvrtine, ali su uspjele povesti nekoliko minuta prije kraja, no Clippersi su vratiti izgubljeno i upisali 21. pobjedu sezone. Sam Cassell (15 koševa, 10 asistencija) još je jednom potvrdio kako može biti efikasan i u 38. godini života, a vrlo dobar posao su odradili Elton Brand (18 koševa, 8 skokova) i Corey Maggette (18 koševa, 6 skokova, 5 asistencija) koji još uvijek stanuje u Los Angelesu iako je u raznim kombinacijama razmjena već nekoliko godina. Maggette se ne slaže s trenerom Dunleavyjem, ali usprkos te činjenice, igra odlično s klupe. Kod Netsa je fenomenalan bio Vince Carter (33 koša). New Jersey je na omjeru 20-23 te mu je ovo bio treći uzastopni poraz.

NBA rezultati, 25. siječanj 2005.: Chicago Bulls - Dallas Mavericks 96:85, Los Angeles Clippers - New Jersey Nets 102:101.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!