Košarka

Wade i Stoudemire zasjenili konkurenciju

Bojan Poturica • petak, 02.02.2007.

U dvije sinoć odigrane NBA utakmice najveće zvijezde bili su Dwyane Wade i Amare Stoudemire. Wade je vodio Heat do pobjede nad Clevelandom, dok je Amare predvodio Sunse do lakog trijumfa nad San Antonijom...

Shaquille O'Neal se vratio u postavu te je postigao 16 koševa uz osam skokova za 26 minuta u susretu protiv Cleveland Cavaliersa, ali priča večeri bio je njegov deset godina mlađi suigrač Dwyane Wade. Wade je postigao 41 koš od čega čak 24 u četvrtoj četvrtini što je novi rekord kluba. Osim toga slobodna bacanja je gađao 23-24 što je također novi timski rekord, a usto je izgubio i 12 lopti čime je postavio još jedan rekord. Miami je tako pobijedio nakon što je gubio osam razlike ulazeći u posljednju četvrtinu. LeBron James (17 koševa, 9 asistencija, 6 skokova) se vratio nakon što je propustio dvije od posljednje tri utakmice, ali je šutirao slobodna bacanja 3-8 te je promašio tri u posljednjim minutama.

Phoenix Sunsi nisu imali nikakvih problema protiv San Antonio Spursa te su slavili 103:87. Amare Stoudemire odigrao je veličanstvenu utakmicu te je završio na 24 koša i 23 skoka. Leandro Barbosa je zabio 25 koševa, a standardno dobro odigrali su Steve Nash (13 koševa, 11 asistencija, 5 skokova) i Shawn Marion (12 koševa, 12 skokova, 3 ukradene lopte). Odličan je u redovima Spursa bio Manu Ginobili koji je startao s klupe te je zabio 32 koša. Vrlo dobro odigrali su Tim Duncan (20 koševa, 18 skokova, 5 blokada) i Tony Parker (20 koševa).

NBA rezultati, 1. veljače 2007.:
Miami Heat - Cleveland Cavaliers 92:89
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 103:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!