Košarka

Pat Riley se vraća na klupu

Bojan Poturica • srijeda, 14.02.2007.

Aktualni prvak NBA lige Miami Heat će nakon All-Star susreta biti u punom sastavu s obzirom da se na klupu poslije dvije uspješne operacije vraća legendarni Pat Riley...

3. siječnja Pat Riley je napustio klupu tada posrnulog Miamija koji je bio na omjeru 13-17. Riley se odlučio za dvije operacije, a mnogi su očekivali da se više niti neće vratiti trenerskom poslu. Riley je operirao koljeno i kuk te je izjavio kako je spreman vratiti se na posao nakon All-Star susreta koji će se ovu nedjelju održati u Las Vegasu.

U Rileyevom odsustvu momčad je predvodio pomoćni trener Ron Rothstein koji je sinoćnjom pobjedom nad Portlandom stigao do omjera 13-9, a Miami se trenutno nalazi na omjeru 26-26, što je bio i njihov cilj. Kad se Riley vrati, Miami će biti potpuno spreman. Momčad koju su mučile mnoge ozljede, prvenstveno ona Shaquillea O'Neala, nakon All-Star susreta će biti u punom pogonu. Jason Williams se osjeća sve bolje, Dwyane Wade ima najbolju sezonu karijere, a ostali igrači, prvenstveno Jason Kapono, počinju igrati sve bolje. Heat se trenutno nalazi na osmom mjestu Istoka, ali želi li se itko kladiti protiv njih? Osim Detroit Pistonsa koji igraju odlično nakon dolaska Chrisa Webbera, teško da bilo koja momčad na Istoku može zaustaviti Miami u novom pohodu na NBA prsten.

"Spreman sam. U puno sam boljem stanju nego što sam to bio 3. siječnja. U to budite uvjereni. Ron je napravio odličan posao dok me nije bilo. Imali smo mnogo ozljeda, a usto smo imali i psihičkih problema. Kad smo osvojili naslov prvaka popeli smo se na planinu. Nažalost, trebali smo se spustiti dolje, ali to nismo napravili sve do nedavno. Cijelo vrijeme smo bili visoko. Stoga, možda je dobro što sam bio udaljen od momčadi neko vrijeme", izjavio je Riley.

"Znali smo da će ovaj dan doći. Rekao je da će se vratiti. Tijelo se postepeno oporavi i uzbuđen sam što će se Riley vratiti na klupu. Prošle godine on je bio čovjek koji je nas je vodio na putu do slave. Trebamo ga ako želimo da ponovno uspjeti i obraniti naslov", rekao je centar Miamija Alonzo Mourning.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!