Nogomet

Toni donio pobjedu Fiorentini

Ivana Spahija • nedjelja, 18.02.2007.

U susretima 24. kola talijanske Serie A, Luca Toni je u posljednjim minutama donio veliku pobjedu Fiorentini na gostovanju kod Catanije. Lazio je pobijedio Torino, a Palermo je remizirao protiv Chieva...

Lazio je kod kuće u teškim uvjetima svladao Torino rezultatom 2:0. Susret je započeo s malim zakašnjenjem zbog lošeg vremena, što nije omelo gledatelje da dođu na stadion. Lazio je od početka krenuo silovito, Belleri je u devetoj minuti bio u prilici dovesti Lazio u vodstvo, ali je njegov volej završio preko grede. U 11. minuti Pandev je odličnim lobom svladao gostujućeg vratara Abbiatija koji se bacio u stranu očekujući direktan udarac. Pandev ga je prevario i doveo Lazio u vodstvo.

Pandev je i pet minuta kasnije izišao sam ispred Abbiatija, ali završni udarac mu je bio slab pa je Abbiati bez problema pokupio tu loptu. Gosti su se probudili tek sredinom prvog poluvremena, u 30. minuti Franceschini je odlično dodao za Muzzija koji nije bio precizan. Do kraja poluvremena igra se primirila, Rocchi je probao povećati vodstvo Lazija na 2:0, njegov udarac je otišao preko gola.

U nastavku susreta nastavio se pritisak Lazija na šesnaesterac gostiju, a to im se isplatilo u 60. minuti kada je Pandev nakon dodavanja Maurija povećao vodstvo Lazija na 2:0. Odlični Makedonac je zbilja prvo ime susreta, ne samo što je postigao oba pogotka, već je i tijekom cijele utakmice imao nekoliko vrlo dobrih prilika za pogodak. Do kraja susreta igra se primirila, tek je u 80. minuti Rocchi probao povećati vodstvo na 3:0, ali njegov udarac je završio pokraj gola. Lazio je s ova tri boda zauzeo šesto mjesto na ljestvici.

Na praznom stadionu u Riminiju "domaćin" Catania dočekao je Fiorentinu koja je slavila rezultatom 1:0. Gosti su krenuli bolje od prve minute, već u trećoj minuti Pazzini je sa 25 metara udaljenosti odapeo udarac prema vratima Catanije, ali je na mjestu bio vratar Pantanelli. Sredinom poluvremena nogometaši Catanije su diktirali ritam utakmice, viole nisu mogle niti doći do lopte. Ipak, s druge strane "radio" je Mutu, prvo je u 24. minuti Pantanelli odlično obranio njegov udarac, a deset minuta kasnije nakon odličnog solo prodora gađao je preko gola. U međuvremenu je Rumunj zaradio i žuti karton zbog udaranja protivničkog igrača u lice.

U otvaranju drugog poluvremena Catania je krenula bolje, u 52. minuti udarac Mascare je udario Liveranija u ruku, domaćini su tražili najstrožu kaznu na što je sudac samo odmahnuo rukom. U 58. minuti Catania je ostala s igračem manje, Minelli je zaradio drugi žuti karton zbog povlačenja Tonija za dres.

Upravo se Toni istaknuo sredinom drugog dijela, u 70. minuti njegov udarac je obranio Pantanelli, a pet minuta kasnije se našao u zaleđu. Te ga propuštene prilike nisu nimalo obeshrabrile, naprotiv, u 88. minuti susreta glavom je doveo Fiorentinu u vodstvo. To je bila ujedno i posljednja prava prilika u susretu, Fiorentina je iz teškog gostovanja izvukla sva tri boda i nalazi se na pragu senzacije, otvorili su sezonu sa minusom od 15 bodova, a sad se nalaze na pragu ulaska u dio ljestvice koji vodi u Europu.

Palermo je kod kuće, također pred praznim tribinama, dočekao Chievo s kojim je na kraju remizirao, bilo je 1:1. I u ovom susretu su bolje krenuli gosti, Obinna je već u drugoj minuti krenuo prema vratima Palerma, ali ga je zaustavio branič Palerma Biava. Desetak minuta kasnije dogodila se slična situacija, Obinna je sam krenuo prema vratima Palerma, a Biava ga je ponovno srušio zbog čega je zaradio žuti karton. U 13. minuti Italiano je sa preko 30 metara udaljenosti uputio udarac prema domaćim vratima, domaćine je spasila vratnica.

Iako su igrači Chieva pokazivali više na terenu, poveo je Palermo. U 23. minuti Di Michele je uputio udarac prema vratima Fontane, Luciano je pokušao odbiti taj udarac, ali ga je odbio ravno do Di Michelea koji je ovaj put bio precizan i doveo Palermo u vodstvo. Igrači Chieva su protestirali tražeći poništenje pogotka zbog navodnog zaleđa, ali sudac nije reagirao. U posljednjoj minuti prvog dijela Obinna je sa ruba šesnaesterca poslao loptu u desni donji kut vratara Fontane za izjednačenje.

U drugom poluvremenu Chievo se trudio doći u vodstvo, nekoliko prilika su imali Obinna i Bogdani, ali ih nisu realizirali. S druge strane Di Michele je pokušao dovesti Cataniju u vodstvo, u 81. minuti našao se sam ispred gostujućeg vratara koji je obranio njegov udarac. Chievo se s ova tri boda uspeo na ljestvici, trenutno se nalazi na 16. mjestu, a Palermo je ostao treći.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ascoli je kod kuće remizirao sa Udineseom, susret je završio rezultatom 2:2. U petoj minuti Bjelanović se našao sam ispred gola Udinesea, ali je njegov udarac otišao preko gola. To je ujedno bila i jedina prilika Ascolija u prvom poluvremenu, igrači Udinesea su preuzeli stvar u svoje ruke. U 36. minuti Iaquinta je odlično izbjegao zaleđe, krenuo je sam prema vratima Pagliuce koji je izišao blokirati njegov udarac, a Iaquinta ga je prevario i poslao loptu u mrežu.

Nakon tog pogotka raspala se igra Ascolija, a gosti su krenuli po povećanje vodstva. To im se ostvarilo u 42. minuti, Iaquinta je iz okreta dodao Barretu koji je utrčao u prostor i pogodio mrežu Ascolija za vodstvo Udinesea od 2:0.

Drugo poluvrijeme bolje su započeli domaćini, igrači Udinesea su čuvali prednost od dva pogotka, a Ascolijevi napadači su stalno opsjedali protivnički šesnaesterac. To im se isplatilo u 59. minuti, Soncin je glavom smanjio na 2:1. Isti igrač je u 70. minuti susreta izjednačio rezultat na 2:2, nakon vratnice Coralla, Soncin je odlično pogodio mrežu Udinesea. Ovaj rezultat je ostao nepromijenjen do kraja susreta, Ascoli je i dalje na posljednjem mjestu na ljestvici, Udinese je trenutno deseti.

Parma je kod kuće poražena od Sampdorije rezultatom 1:0. U sedmoj minuti susreta Igor Budan je bio u prilici dovesti Parmu u vodstvo, ali je njegov udarac završio preko gola. Parma je krenula silovito tražeći vodeći pogodak, ali to se nije ostvarilo.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru gostiju, u 58. minuti susreta Quagliarella je nakon dodavanja Zieglera ležerno prebacio loptu preko vratara Buccija za vodstvo Sampdorije od 1:0. Isti igrač se deset minuta kasnije našao u prilici povećati vodstvo gostiju, prevario je vratara Buccija i sam se našao ispred praznog gola, ali je branič Parme Grella sa crte spasio da lopta ne uđe u mrežu.

U 70. minuti susreta dosuđen je jedanaesterac za Sampdoriju, najstrožu kaznu je izveo Volpi koji je pogodio gredu. Parma je do kraja susreta imala jednu jedinu priliku, u 85. minuti neprecizan je bio Rossi pa je susret završen rezultatom 1:0 za Sampdoriju.

Livorno je kod kuće svladao Messinu rezultatom 2:1. Domaćini su od početka pokazivali višu razinu igre od gostiju iz Messine, u 18. minuti Lucarelli je pokušao dovesti Livorno u vodstvo, njegov udarac je otišao preko gola. U 26. minuti Fiore je zabio svoj prvijenac za novi klub, nakon duplog pasa sa Lucarellijem bez poteškoća je svladao gostujućeg vratara Caglionija za vodstvo Livorna od 1:0. Dvije minute kasnije Fiore je bio u prilici povećati vodstvo domaćina, sam je izišao ispred Caglionija, a udarac koji je uputio prema vratima Messine je išao direktno u vratara. Messina je pokušala uzvratiti tek preko Parisija čiji je siloviti udarac u 34. minuti završio preko gola.

Nastavak susreta donio je premoć domaćina na terenu, u 69. minuti Lucarelli je povećao vodstvo Livorna na 2:0. Nisu mirovali ni gosti, deset minuta kasnije Zoro je glavom smanjio rezultat na 2:1 kako je ostalo do samoga kraja.

Reggina je kod kuće remizirala s Atalantom, bilo je 1:1. U susretu u kojem nije bilo mnogo prilika za pogodak prvi su poveli domaćini golom Amorusa u 64. minuti susreta. Deset minuta kasnije, u 75. minuti, izjednačili su gosti preko Talamontija koji je glavom svladao domaćeg vratara Campagnolu. Dvije minute prije kraja susreta Reggina je ostala s igračem manje, Migliaccio je dobio izravni crveni karton zbog divljačkog udaranja Amorusa.

Serie A, 24. kolo, 18. veljače 2007.: Lazio - Torino 2:0, Catania - Fiorentina 0:1, Palermo - Chievo 1:1, Ascoli - Udinese 2:2, Parma - Sampdoria 0:1, Reggina - Atalanta 1:1. Livorno - Messina 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!