Nogomet

Prijateljski dvoboji razlog za optimizam

Tomislav Pacak • četvrtak, 14.09.2006.

Osim što se s Auxerreom sastajao u već opjevanim europskim dvobojima 1989. i 1994. godine, Dinamo se s francuskim klubom često susretao i u prijateljskim dvobojima...

Posljednji takav odigran je baš ovog ljeta, 6. srpnja na pripremama u Švicarskoj Dinamo je slavio s 2:1. Francuzi su poveli pogotkom Traorea, ali Dinamo je preko Eduarda (iz kaznenog udarca) i Ljubojevića okrenuo susret i zasluženo slavio.

Iako prijateljske utakmice nisu pravo mjerilo snage, ipak su nekakav pokazatelj. Pogotovo jer će momčadi nastupiti u sličnim sastavima - za Auxerre će večeras istrčati vjerojatno osmorica iz te utakmice (Cool, Sagna, Kaboul, Mignot, Jaures, Cheyrou, Kahlenberg, Niculae). U odnosu na tu utakmicu, Auxerre je slabiji za napadača Pieronija koji je ozlijeđen, no jači za Pedrettija oko kojeg se sada vrti igra te Jelena, opasnog poljskog napadača.

Kod Dinama, pak, nema više Ljubojevića, a Kuže ne može računati ni na ozlijeđene Čalea i Chaga. Trener Dinama ostao je bez usluga ozlijeđenih Nowotnyja i Drpića, no oni nisu igrali u spomenutom ogledu.

Srpanjska pobjeda sigurno nema velikog značenja za večerašnju utakmicu, no daje dovoljno samopouzdanja Modrima da mogu igrati s Francuzima i da nema potrebe za tako opreznom (i plašljivom) igrom kakva je prikazana na početku dvoboja s Arsenalom...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!