Nogomet

Terry: "Želimo dobiti Hrvate na njihovom neosvojivom terenu"

Tomislav Pacak • utorak, 10.10.2006.

Osim izbornika McClarena i veznjaka Lamparda, pred sedmu silu je u hotelu Westin izašao i kapetan engleske reprezentacije, John Terry. Snažni stoper Chelseaja uglavnom je odgovarao na pitanja vezana uz hrvatske navijače i njihove rasističke ispade...

Terry je za početak dao svoje mišljenje o utakmici: "Ovo je utakmica po mojoj mjeri; tvrda, teška utakmica, gdje najbolji igrači igraju protiv najboljih igrača u našoj skupini. Protiv Makedonije sam odigrao dobro, ali vjerujem da će ova atmosfera izvući još bolju igru od mene."

Engleze, pa tako i Terryja, motivira činjenica da Hrvatska nikad nije izgubila službenu utakmicu na svom terenu: "Hrvatska ima neke velike igrače, pa je izazov doći ovdje pokušati pobijediti. Naravno da nas motivira što Hrvatska nije izgubila utakmicu. Želimo biti prvi koji će pobijediti Hrvatsku na njenom terenu. Imamo jaku obranu, ali i jak napad, očekujem tvrdu utakmicu i nadam se dobrom rezultatu. Očekujemo paklenu atmosferu, ali dat ćemo sve od sebe."

Kapetan reprezentacije zamoljen je da komentira i maksimirski stadion, a udaljenost tribina od travnjaka navela ga je da pomisli kako atmosfera teško može biti maksimalno vatrena. Terry će se, dakako, tek sutra upoznati s akustikom Maksimira: "Stadion je malo ograničavajući za navijače jer su dosta daleko od igre, mi smo naučeni da su bliže. Travnjak je jako dobar i mislim da je to dobra predispozicija za dobru utakmicu. Jasno je da se stadion obnavlja, nadam se da će im uskoro uspjeti." I mi također...

Terry se isto suočio s pitanjima vezanim uz rasizam: "UEFA je rekla da ako bude problema, da će se oni baviti time. Mi se ne možemo brinuti oko baklji i navijača, pred nama je nogometna utakmica i tri boda koja netko treba osvojiti. Bit će pakleno sutra. Hrvatska je dobra momčad koja je to dokazala proteklih godina. Moramo izaći na teren i nositi se s tim. Ponekad ta vatrena atmosfera može ići gostu u prilog."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolEuro 2008.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!