Nogomet

Bilić: "Zadovoljni smo prikazanim"

Marin Vuković • srijeda, 30.08.2006.

Nakon prijateljske utakmice između Segeste i reprezentacije Hrvatske, izbornik Slaven Bilić, te njegov pomoćnik Aljoša Asanović i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić odgovarali su na pitanja okupljenih novinara. Među njima je bio i izvjestitelj Sportneta...

Izbornik Bilić se najprije želio zahvaliti svojim sisačkim domaćinima: "Čestitam Segesti na obljetnici i želio bih im zahvaliti na ovom veličanstvenom dekoru i punim tribinama. Ovu smo utakmicu shvatili kao trening i ja sam maksimalno zadovoljan angažmanom igrača i tečnošću igre."

"Mora se priznati da je i protivnik bio angažiran, kako smo to uostalom i očekivali, ali najbitnije od svega je da nije bilo nikakvih povreda", ustvrdio je hrvatski izbornik. "Svi pozvani igrači još jednom su potvrdili da možemo na njih računati i opravdali su očekivanja."

Vezane vijesti

Trenutak iz 63. minute kada je travnjak napustio Luka Modrić, te je Hrvatska ostala s igračem manje, mnoge je potaknuo na razmišljanje o najgorem - ozljedi. Srećom, izbornik Bilić to je demantirao: "Nema govora o ozljedi Modrića. Isprobavali smo jednu varijantu koja se nametnula iz razloga što nismo imali dovoljno igrača da zamijenimo baš sve koji su odigrali prvo poluvrijeme. Prvotna ideja bila je da svi igrači odigraju po 45 minuta, no viroza koju su uhvatili Pletikosa i Šerić to je onemogućila, pa smo svjesno išli na varijantu kao da imamo isključenog igrača", pojasnio je Bilić.

Neizbježno je bilo i pitanje o suradnji Luke Modrića i Nike Kranjčara: "Modrić i Kranjčar jako se dobro nadopunjuju, mijenjaju pozicije i vrlo su kompatibilni igrači. Jaki su na lopti, ali posebno me veseli i njihov angažman u obrani, tako da sam njihovim nastupom vrlo zadovoljan."

Nakon Slavena Bilića novinarima se obratio i Aljoša Asanović: "Hvala Segesti na dočeku i ambijentu. Mislim da smo svi optimisti za utakmicu protiv Rusije i da su igrači itekako svjesni važnosti te utakmice. Svakako da još ima detalja koje možemo popraviti, ali mislim da se stvari kreću u pravom smjeru i da sve ide svojim tokom."

Nekoliko lijepih riječi o domaćinu izrekao je na kraju Zorislav Srebrić: "Dio povijesti hrvatskog nogometa pisan je upravo u Sisku i iz ove je sredine izašlo mnogo klasnih igrača, trenera i sudaca, ali i vrhunskih sportskih djelatnika. Želio bih čestitati Segesti na obljetnici, zahvaliti se svima na dočeku, ali prije svega želim nogometnom klubu Segesta da se što prije vrati u viši rang natjecanja, te da što češće ima ovako pune tribine kao danas."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!