Nogomet

Engleska nogometna lekcija, Izrael kopirao Makedoniju

Marin Vuković • subota, 02.09.2006.

Najjači protivnik hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2008 u svom prvom nastupu u skupini E više je nego uvjerljivo slavio protiv autsajdera Andore, čija statistika u ovom susretu zaista zvuči nevjerojatno...

Nogometnim talentom siromašni gosti u 90 minuta susreta na Old Traffordu nisu uputili niti jednu loptu prema vratima, a kamoli u okvir gola engleskog vratara Robinsona. Uz to nisu izborili niti jedan udarac iz kuta, a posjed lopte bio je zaista porazan - 71:29 u korist Gordog Albiona.

Raspoloženim Englezima trebalo je samo pet minuta za prvi pogodak, a on je bio djelo Petera Croucha. Samo osam minuta kasnije Ashley Cole ubacuje dugačku loptu za Stevena Gerrarda koji je zaustavlja prsima, a zatim sjajnim volejem matira vratara Koldu Alvareza.

Dominacija Engleza nastavila se i nakon rano riješene utakmice, pa je sedam minuta prije odmora Gerrard ubacio za Jermainea Defoea koji iz blizine povisuje na 3:0. Razbijanje inferiornog suparnika nastavilo se i u drugom poluvremenu, točnije odmah na početku. Ponovno je strijelac bio Defoe, oslobodivši se čuvara i poslavši neobranjivu prizemnu loptu u mrežu Alvareza.

Andorske muke, barem što se pogodaka tiče, završene su u 66. minuti kada je desnom stranom lijepo prošao mladi Aaron Lennon i uposlio Croucha kojemu nije bilo teško glavom postaviti konačnih 5:0, što je njegov deseti pogodak u devet utakmica za najbolju englesku vrstu. Potpuna dominacija Engleske i sasvim zaslužena pobjeda koja će naše suparnike već nakon prvoga kola lansirati na prvo mjesto skupine E.

Prije nešto više od dva tjedna tri su boda iz Talinna odnijeli Makedonci pogotkom Goce Sedloskog. Na sličan način bodove iz Estonije odnose i Izraelci koji su također minimalnim rezultatom osvojili prva tri boda, te su tako obje reprezentacije pred Hrvatsku stavile sličan imperativ. Jedini pogodak za Iraelce djelo je Roberta Colauttija iz osme minute utakmice.

Skupina E, rezultati: Engleska - Andora 5:0, Estonija - Izrael 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!