Nogomet

Mamić: "Nismo dorasli ovakvim utakmicama"

Marin Vuković • petak, 15.09.2006.

Dugo igrači Dinama nisu napuštali sigurnost svoje svlačionice, znajući da ih očekuje pregršt pitanja na koja možda i nemaju odgovora. Nakon više od sat vremena prvi je pred mikrofone izašao kapetan Zoran Mamić i podijelio prve impresije o utakmici...

"Nažalost najave se nisu ostvarile. Ušli smo u utakmicu dobro, imali smo inicijativu prvih 15-ak minuta i dvije stopostotne šanse. Ne znam je li zbog neozbiljnosti ili nonšalancije, ali propuštena je ona druga velika prilika Eduarda i naravno, kako to biva u europskom nogometu, kad ne iskoristiš što ti je ponuđeno, slijedi kazna."

"Osobno ne bih htio nikoga kriviti, ali mislim da je kod prvoga gola mogla biti i bolja intervencija. Naravno, nakon 0:1 pojavila se nervoza i više nismo bili onakvi kakvi smo trebali biti. U drugom poluvremenu pokušali smo igrati ofenzivnije i čvršće i na neki način u tome i uspjeli. Došli smo do izjednačenja i onda nažalost primili drugi gol nakon jedne lopte koja se odbila pred igrača Auxerrea. Za razliku od nas oni takve prigode iskorištavaju", rezignirano je dodao Mamić.

"Nemamo za čime žaliti jer jednostavno nismo bili pravi i Francuzi su zaslužili ovu pobjedu." Dinamov kapetan ipak nije izgubio svaku nadu u prolaz: "Svakako da nije sve izgubljeno, igra se još 90 minuta, a možda i više. Pokušat ćemo napraviti sve, iako smo danas pokazali da tome nismo dorasli. Treba izvući pouke i pokušati popraviti što se popraviti može."

Vedran Ćorluka također smatra da je Dinamo podbacio u ovoj utakmici: "Mislim da smo razočarali sve navijače danas, sve koji su u nas vjerovali. Nismo pokazali što se od nas očekivalo, nismo iskoristili prilike koje smo imali i kažnjeni smo iz jedinog pravog šuta u prvom poluvremenu."

Vratar Ivan Turina u posljednje vrijeme proživljava teške trenutke. Žestoke kritike nakon slabih intervencija u zagrebačkoj utakmici protiv Arsenala tek su se stišale, navijači su stali iza Dinamova vratara, a zatim je uslijedio pogodak Auxerrea i Turina je ponovno postao "glavni krivac". Na pitanje je li mogao obraniti udarac Jelena, izjavio je: "Moram reći da me lopta iznenadila. Imala je neku čudnu putanju i iako sam ja bio na mjestu nisam uspio zaustaviti dobar udarac sa 16-17 metara. Ne mislim da bi tu trebalo biti puno priče oko toga."

Turina je brzo promijenio temu: "Mislim da smo propustili svoje prigode, a i vratar Auxerrea je sjajno reagirao u par navrata. Mi se sada moramo okrenuti HNL-u, slijedi nam utakmica sa Zagrebom i treba se dobro pripremiti. Zbog publike i navijača teško nam je svima, ali večeras nismo bili pravi. Ne znam radi li se o umoru ili prevelikoj želji za pobjedom, no dečki su svi odreda priznali da smo podbacili. Složili smo se da u Francuskoj više nemamo što izgubiti, bit će manji pritisak i pokušat ćemo nadoknaditi ovaj zaostatak."

Tragičar utakmice Eduardo vidno razočaran osvrnuo se na netom završenih maksimirskih 90 minuta: "Mogli smo pobijediti i mi i oni. Nisu oni toliko bolji od nas, razlika nije velika, a do pobjede su došli i uz malo sreće. Što se moje prigode iz prvog poluvremena tiče, što mogu - događa se. Mogli smo povesti s 1:0, no takve se stvari događaju."

Ne slaže se da je za prvi pogodak Auxerrea krivac Ivan Turina: "Bila je to teška lopta, niste vidjeli kako se kretala. Naravno da ne krivim Turinu za taj pogodak, a žao mi je što se publika okrenula protiv njega i zviždala kod svakog njegovog kontakta s loptom. To je unijelo nervozu i kod njega, ali i kod ostatka momčadi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!