Nogomet

Celticu tijesna pobjeda, Aberdeen uvjerljiv

Marin Vuković • subota, 16.09.2006.

Škotski premierligaši danas su bili posebno neefikasni, pa su se na četiri utakmice mreže tresle tek četiri puta. Celtic je i petu uzastopnu utakmicu okončao bez poraza pobijedivši na svom Celtic Parku pretposljednji Dunfermline...

Pobjeda Celtica bila je očekivana, no nitko se nije nadao da će do nje doći s toliko problema. Dunfermline se u Glasgow došao braniti i izvući barem bod, no zahvaljujući pogotku Stephena McManusa u 31. minuti bodovi su ipak ostali na Celtic Parku. McManus je odlično reagirao na korner kojega je izveo Shunsuke Nakamura.

Iako se početkom prvenstva činilo kako bi St Mirren mogao biti ovosezonski hit, nakon dvije uvodne pobjede utopili su se u prosječnost i iz kola u kolo padaju sve niže na ljestvici. Prošle su subote bljesnuli svladavši Hearts u Edinburghu, ali su ponovno kiksali kod kuće, ovaj put poklonivši bodove Kilmarnocku. Jedini pogodak na utakmici autogol je Kirka Broadfoota, koji je ubacivanje Davida Fernandeza skrenuo u vlastitu mrežu.

Aberdeen je pak u odličnoj formi. U sedam su kola ubilježili tek jedan poraz, i to u prošlom kolu protiv vodećeg Celtica. Danas su odnijeli čitav plijen s gostovanja kod Falkirka, koji se još uvijek nije oporavio od teškog prošlotjednog poraza na Ibroxu kada su od Rangersa "popili" četiri komada. Gary Dempsey i Dyron Daal po jednom su svladali domaćeg vratara za učvršćenje Aberdeena na trećem mjestu ljestvice.

Inverness CT i Dundee United podijelili su bodove ne postigavši ni pogotka. I jedna i druga momčad i sljedeće će kolo dočekati u donjem dijelu Premiershipa. Sutra se igraju još dvije utakmice sedmoga kola, Hibernian dočekuje Glasgow Rangerse, dok Hearts ide u goste Motherwellu.

Škotski Premiership, 7. kolo, 16.09.2006.:
Celtic - Dunfermline 1:0, St. Mirren - Kilmarnock 0:1, Falkirk - Aberdeen 0:2, Inverness CT - Dundee United 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!