Nogomet

Newcastle plače za Givenom

Marin Vuković • srijeda, 20.09.2006.

Nakon što se u prošlom kolu u utakmici protiv West Hama ozlijedio prvi vratar Newcastlea Shay Given, bio je to znak za uzbunu. Drugi vratar Steve Harper danas je u susretu s Liverpoolom pokazao zbog čega su klupski čelnici odmah krenuli u potragu za Givenovom zamjenom...

U zaostaloj utakmici drugoga kola Premiershipa Liverpool je na Anfieldu dočekao Newcastle koji se teško mogao nadati bilo čemu osim poraza, budući da zbog brojnih ozljeda teško mogu sastaviti respektabilnu momčad. Sve prognoze pokazale su se i istinitima jer Liverpool je dominirao tijekom cijelog susreta, a samo zahvaljujući svojoj neefikasnosti nisu uspjeli doći do uvjerljivije pobjede.

Mrežu gostiju načeo je Dirk Kuyt u 29. minuti, što je ujedno i njegov prvi pogodak u crvenom dresu, no središte pozornosti ovaj put ipak je pripalo Xabiju Alonsu zbog fenomenalnog pogotka u 79. minuti susreta. Primijetivši da se vratar Newcastlea nalazi daleko od gol linije uputio je udarac sa svoje polovice i potpuno iznenadio Harpera, koji se zatim pokliznuo te mu je preostalo samo pogledom ispratiti loptu u mrežu. Ovaj pogodak za pamćenje možete vidjeti ovdje.

Interesantno je da je posljednji pogodak Alonsa za Liverpool gotovo identičan ovome. Postigao ga je Lutonu protekle sezone, s jednake udaljenosti, pa se može ustvrditi da je postao specijalist za neoprezne vratare.

Premiership, 2. kolo, zaostala utakmica, 20.09.2006:
Liverpool - Newcastle 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!