Nogomet

Petrić: "Najveći trenutak moje karijere"

Marin Vuković • nedjelja, 08.10.2006.

Junak utakmice i četverostruki strijelac Mladen Petrić, kojeg je maksimirska publika s travnjaka ispratila rijetko viđenim ovacijama, sasvim će sigurno dugo pamtiti ovu večer u kockastom dresu...

"Ovo je svakako najveći trenutak u mojoj karijeri. Nikada nisam zabio četiri gola u jednoj utakmici, a maloprije sam saznao da to nije pošlo za rukom niti jednom igraču hrvatske reprezentacije. Ne mogu naći riječi koliko sam sretan, " rekao je Petrić.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

"Ne znam tko će igrati u napadu protiv Engleske, na izborniku je da odluči, ali koga god izabere sigurno neće pogriješiti. Ja sam danas zabio četiri gola, ali sljedeći put to može napraviti netko drugi. Najvažnije je da imamo dovoljno igrača koji mogu postići pogotke, a to što sam ja danas bio taj sretnik najmanje je važno", dodao je skromno najbolji pojedinac današnje utakmice.

"Što se Andore tiče, znali smo da ih možemo slomiti samo postizanjem pogotka ili više njih, po mogućnosti što ranije, a to smo i napravili. Imali smo sjajnu večer, kojoj je pripomogao i rezultat iz Engleske, no ne treba se zavaravati. Englezi će nakon kiksa također biti pod pritiskom i treba biti oprezan. Bit će to vrlo teška utakmica, protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija." Možemo li slaviti u toj utakmici? "Mislim da možemo, u dobroj smo formi i sve je moguće."

Ivan Klasnić napokon je prekinuo golgeterski post postigavši peti pogodak na današnjoj utakmici: "Bilo je teško zabiti prvi gol Andori, igrali su s petoricom u liniji i nismo imali puno prostora. Zadovoljan sam svojom igrom i postignutim pogotkom. Mogao sam postići još dva ili tri gola, ali nije bilo sreće. Možda se propuštene prilike vrate protiv Engleza. Općenito mislim da smo odigrali dobro i to je najvažnije."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Kapetan naše reprezentacije Niko Kovač bio je zadovoljan pobjedom, no vrlo dobru igru zasjenila je njegova povreda i izlazak prije kraja utakmice: "Mogu reći da boli, ne mogu obuti ništa na nogu, ali ipak mislim da ću moći igrati protiv Engleske i da s te strane neće biti problema. Igrač Andore me dobro nagazio, naotekao mi je prst tako da nisam bez veze izašao iz igre. Mislim da me namjerno nagazio i da sam u igri ostao još par minuta vjerojatno bih i ja 'požutio'.".

"Očekivali smo ovu pobjedu protiv Andore, očekivali smo takav rezultat. U prvom poluvremenu smo se malo namučili, no u drugom poluvremenu smo ih nadigrali, raspala se njihova igra i zasluženo smo slavili sa 7:0. Mladen Petrić kod prethodnih izbornika nije dobio previše prilika, ali kod Slavena Bilića jest i sada je postao ozbiljan kandidat za centarfora. Drago mi je zbog njega, ali i zbog svih nas jer je njegovom dobrom igrom dobila i reprezentacija."

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Osvrnuo se hrvatski kapetan i na ostale utakmice naše skupine: "Za mene remi Makedonaca u Engleskoj nije iznenađenje. Makedonci su i u Skopju mogli odigrati neodlučeno, mislim da je to jako dobra ekipa koju treba respektirati, to nisu neznalice. Izrael se vratio nakon što je gubio s 1:0 i izvukao dobar rezultat u Rusiji, što nije jednostavno. To sve govori da će do posljednjeg kola naša skupina biti neizvjesna i nećemo znati tko će proći."

Neizbježno je bilo i pitanje o navijačkim izgredima, odnosno bakljama koje su u nekoliko navrata umalo pogodile gostujuće igrače: "Mogu reći da me to šokira, jer to se stalno ponavlja, od Mađarske, Italije, evo sada i u Zagrebu. To nije navijanje, to je sramoćenje nas igrača, naše države. Tko zna kolika će ponovno kazna biti za naš nogometni savez, a taj novac se mogao potrošiti i na bolji način. Ne mislim da je trebalo isprazniti tribinu, jer zbog nekoliko 'nenavijača' ne bi trebala ispaštati cijela tribina. Treba uvesti reda, snimanjem tribina, provođenjem zakona, jer dok tako ne bude i dalje će pričati o nama kao o divnoj zemlji koja ima problematične navijače."

U tandemu s Nikom Kranjčarom danas je vrlo dobru partiju pružio i Luka Modrić, a upisao se i u listu strijelaca: "Zadovoljan sam igrom, najbitnije je da smo pobijedili i da se nitko nije ozlijedio i da možemo spremni dočekati Englesku. Mislim da je vezni red odigrao dobro, ali teško je donijeti ocjenu kroz prizmu utakmice protiv Andore, koja nije veliki suparnik tako da je ovo bio tek jači trening. Svejedno, drago mi je da smo postigli odličan rezultat koji je ujedno i najveća pobjeda hrvatske reprezentacije u službenim utakmicama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!