Nogomet

Petru Čehu operirana lubanja

Marin Vuković • nedjelja, 15.10.2006.

Vratar Chelseaja Petr Čeh, koji je teško ozlijeđen već u prvoj minuti sinoćnje utakmice protiv Readinga, danas je operiran na neurokirurškom odjelu oksfordske bolnice Radcliffe Infirmary...

Nakon pogibeljnog starta Stephena Hunta već u 20. sekundi utakmice Chelseajev je čuvar mreže ostao ležati na travnjaku, te je nakon pružanja prve pomoći iznesen s travnjaka, bez ikakvih izgleda da nastavi utakmicu. Odmah je prevezen u bolnicu gdje je zadržan preko noći, a današnja vijest o kirurškom zahvatu dodatno je zabrinula igrače i navijače londonske momčadi.

Prema izjavi za medije, Čeh je zadobio frakturu lubanje koja je zahtijevala kirurški zahvat. Operacija je bila uspješna, no liječnici ističu da je još prerano za bilo kakve prognoze, odnosno detaljnu ocjenu zdravstvenog stanja češkog internacionalca.

Podsjetimo još da je Čeha na vratima Chelseaja zamijenio Carlo Cudicini, ali ni on nije dočekao kraj utakmice. U završnici susreta nokautiran je u duelu s Ibrahimom Sonkom, te je također ostao ležati u nesvijesti. Uslijedio je dugi prekid i ukazivanje pomoći koje je uključivalo i davanje kisika. Cudicini je također prevezen u bolnicu, a utakmicu je među vratnicama Chelseaja dovršio kapetan John Terry.

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho bio je ogorčen nakon završetka utakmice i uputio je niz otrovnih strelica prema nogometnom savezu, ističući kako je Petr Čeh sretan što je iz dvoboja s Huntom izašao žive glave. Klub je i službeno stao iza svog menadžera te otkrio kako će uputiti službenu notu engleskom nogometnom savezu (FA) i tražiti sankcije za nogometaše Readinga.

Javnost je podijeljena, pa je tako menadžer Readinga Steve Coppell izjavio kako nije postojala nikakva namjera da Hunt i Sonko ozlijede vratare Chelseaja, te da će to potvrditi i video snimke. Bilo kako bilo, Chelseaju ozljede vratara nisu mogle doći u gorem trenutku, budući da se londonska momčad u srijedu sastaje s Barcelonom u Ligi prvaka. Po svemu sudeći na vratima Chelseaja u toj će utakmici stajati Hilario, koji još uvijek nije skupio niti jednu minutu u dresu kluba sa Stamford Bridgea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!